Minst två av stridsvagnarna i Command & Conquer: Tiberium Alliances sägs vara stulna rakt ur Warhammer 40 000.

Har #Electronic Arts och #Command & Conquer: Tiberium Alliances-utvecklarna #Phenomic kopierat stridsvagnsdesign från Warhammer 40 000-universumet utan lov? Ja, det menar åtminstone användare på Reddit som givit ovanstående bild som exempel.

De tanks som specifikt pekas ut är likheten mellan Warhammers Ork Bonecruncha och C&C:s Forgotten Grinder Tank. Det finns också uppseendeväckande stora likheter mellan Warhammers Baneblade och C&C:s Forgotten Bombard Tank.

Varken EA eller Warhammer-tillverkarna Games Workshop har hittills kommenterat det hela. Hela Reddit-tråden läser du här.

tror jag ska ringa Franska staten så då dom kan sätta dit både Games Workshop och EA för ha tagit deras Stridsvagns designer på char B1 och mark 4. Baneblade ser ju ut som dem två ihoptryckt med 3-4 extra kanoner. Om man kollar på dem och jämför med Ban... 17/04 http://www.gamespot.com/news/ea-explains-command-and-conquers-warhammer-40k-tanks-6371694 Finns länkat i den där artikeln och det är direkt från the horses mouth, någon som gör nyaste C&C gjorde en NO-NO och EA är i damage control mode. 14/04 Brukar tycka att dessa copyrightgrejer oftast är löjliga men den där tanken är ju rakt av kopierad typ. 13/04 Det är väl inget att hetsa upp sig för, dem har bara "samplat" tanks d.v.s snott 4 takter av en baneblade, precis som man gör inom musiken, det är vedertaget att man gör så och att EA skulle göra det förvånar mig inte alls. Industrispionage / plagiat... 13/04 men hallå,, orka lixom,, ea`s tank(eller ea hit och ea dit, det är ju spelutvecklaren och inte ea som gjort detta spel) kan lika gärna vara en kombination av alla dom 100 tals konceptbilder och ingame tanks som har gjorts sedan det första c&c spelet,... 13/04 ea lols... 13/04 Jag har testat spelet men skiten laggar ju apmycket, har ingen aning varför men kanske bara är jag. sitter på en hyffsat ny gaming rigg o pratar inte 4 år gammal utan 1-2 år bara så hårdvarumässigt, 13/04 Vart är bilderna på orc tanken då? Tror du alla stoldesigners har patent på varenda pytteliten detalj eller? Kolla bara på varenda jävla pall, det är inte någon stor skillnad alls. Samma sak här. Och om nu EA har licens på Warhammer i "spelsammanhang"... 13/04 det måste finnas en anledning att kopiera modeller från WarHammer, tror inte att EA är så korkade att dom tror att ingen skulle märka det, för att kopiera en sån stor grej som warhammer kommer att synas. man får väll se framöver vad EA och Games Worksho... 13/04 You wouldn´t steal a tank! 13/04
Skicka en rättelse