Studion som bland annat skapade MapleStory menar att konsoler kommer att dö ut om de inte anpassar sig till free-to-play-marknaden.

Onlinespels-specialiserade #Nexons amerikanska chef, Daniel Kim, säger i en intervju med Gamesindustry att konsoler kommer att dö ut om de inte anpassar sig.

– Konsolutvecklare börjar förstå att om de inte anpassar sig eller funderar på att ändra sin affärsmodell kommer de snabbt att gå samma öde till mötes som dinosaurierna.

Enligt honom är free-to-play-modellen det enda som kan förhindra att utvecklarna utrotningshotas. Den Korea-baserade delen av Nexon har bidragit med insikter om vad som fungerar och inte fungerar. Konsolmarknaden har aldrig varit särskilt stor i landet, berättar Daniel Kim.

– Det beror framförallt på piratkopiering men även på affärsmodellen. Det är verkligen svårt att slå erbjudandet free-to-play. Visst är det svårt för konsolutvecklarna att bara skära bort hundratals miljoner dollar i intäkter. Det kommer att irritera många som de redan har affärsrelationer med.

– Det är lite som Indiana Jones, att kasta sig ut på djupt vatten – om du inte gör det finns det inget annat sätt att växa.

Vad tror du – är konsolernas enda hopp en free-to-play-modell?

Med den logiken, att konsoler håller tillbaka teknikutvecklingen med sin fasta prestanda i flera år på raken, så borde PC-spelare ogilla Wii mer än PS3/360 ? Grand Theft Auto IV är väl ändå ett klockrent exempel på hur illa det kan gå. Battlefield 3 är... 25/08 Att du kan skaffa ett spel utan att behöva betala för det men för att kunna njuta av det till max så blir man tvungen att köpa en massa extra saker via in game shops ect. 23/08 Ifall du inte visste det existerar gränser även inom yttrandefriheten. Dessutom: skriver man något på FZ så följer man våra regler – eller avstår från att skriva. Svårare än så är det inte. Det är ingen rättighet att få skriva på FZ. 22/08 Yttrandefrihet finns inte. Tyvärr. 22/08 Kan det bero på att han förolämpade alla som spelar på konsol? 22/08 Uhm.. killen uttryckte sig ju bara.. Precis som du. Why the rage? 22/08 Vad menar de egentligen med F2P? Så gott som ALLA spelen är väl gratis att spela? O.o 22/08 är väl snarare så att konolmarknaden växer? casuals köper inte värstingdatorer dom nöjer sig med en laptop och en konsol till tvn 22/08 Tror inte koreanens uttalande stämmer på västvärlden men kan mycket väl stämma i Asien där det i många länder knappast finns något fungerande rättsligt skydd för designers/utvecklare. Och det gäller ju då inte bara tv-spel utan även kläder, film etc.... 22/08 Finns en ENKEL förklaring till varför PC-spelare ogillar konsoler.... De hämmar utvecklingen då deras teknik är uråldrig. Visst.....många har fått bla. DX9-grafien att nå nya höjder.....men detta har påverkat PC-spelens utveckling med med dåliga konsolp... 22/08
Skicka en rättelse