Utvecklingen av Dead Space 4 ska ha skrotats efter att EA varit missnöjda med treans försäljningssiffror. Detta enligt rykte.

Utvecklingen av Dead Space 4 har skrotats efter att #Dead Space 3-försäljningen gått sämre än väntat. Detta enligt en källa till Videogamer.com (via Eurogamer).

#EA har valt att inte kommentera ryktet. Men enligt företaget ska ett varumärke som Dead Space sälja runt fem miljoner exemplar för att det ska vara lönt att satsa på. Några totala försäljningssiffror för trean finns ännu inte.

Det sägs att #Visceral Games pressades till att göra sin serie mer actionbetonad, för att tilltala en bredare publik. Sent i utvecklingen av trean ska man också ha tvingats ta bort vapenspecifik ammunition och istället gjort en universell ammo. Detta för att förenkla integreringen av de kontroversiella mikrotransaktionerna.

Allt är dock rykten – det återstår att se om Dead Space ännu lever.

Tack till Valpnos för detta #nyhetstips!
Köp det på rea då. Kompromiss :) 06/03 micro betalning fick mig att gå i taket. Gillad dock demot men av praxis köper jag inga spel med betalning inlagda i spelet. Fast det kliar redigt i fingrarna då jag älskade 1an och 2an 06/03 Kanske inte var så smart att göra ett "skräckspel" med fokus på action och snöra med mikrotransaktionerna EA? har tyvärr bara spelat 1:an själv (vilket var riktigt bra) Men sen efter det verkar det bara gått utför 05/03 Det här är väl bara ett rykte? Alltså det var exakt en månad sen spelet släpptes. Det är verkligen för tidigt att börja analysera säljsiffror utifrån huruvida det är värt att fortsätta med eller inte. Är det inte tanken att mikrotransaktionerna ska rinn... 05/03 Skulle det har blivit samma cod spel. Så är jag överlycklig att de lade ner det. Är dem så korkade och förstår inte varför dem lyckades så bra som nr1, så kan det lägga ner. 05/03 Visst att serien går ut spår med 2an och 3an men samtidigt är co-op, storytelling och "lore" en aning mer bredare. Jag kommer sakna Dead Space, that's for sure. 05/03 Gillade 3an faktiskt, hade gärna sett en 4a som gick tillbaka lite mer åt det som gjorde ettan så bra 05/03 ähh det är omöjligt att göra en "skräck serie" när skräck upprepas så är det inte skrämmande längre. Tror aldrig man kommer spela en horror serie där sista spelet är lika skrämmande som första. tycker största felet med 3an är att karaktärerna är totalt... 05/03 De enda ända som verkar förvånade över dåliga säljsiffror är EA själva. För oss andra är det ett faktum och löjligt glasklart. 05/03 Deras egna fel, hade dem hållt sig till 1ans story och gameplay istället för att göra spelet till "horror"/fps... Dem får skylla sig själva, retards. 05/03
Skicka en rättelse