Nu sätter Skynet de neurala nätverken tänderna i Squares klassiker.

Smarta hemmet var bara början, snart har vi AI i varenda pryl hemma och men detta är första gången vi ser att artifificiell intelligens och neurala nätverk används i en modifikation. Final Fantasy VII Remako Mod låter tekniken sätta tänderna i spelets bakgrunder och försöker skala upp dem till moderna upplösningar som inte fanns på kartan när originalet släpptes. Allt blir helt enkelt en smula skarpare, med hjälp av AI.

Modden fungerar med alla tre släppta pc-versioner, originalet från 1997, Square Enix Store från 2012 samt Steam från 2013. Skaparen säger att hela spelet fungerar men på grund av storleken har han inte kunnat kontrollera "every nook and cranny" och menar därför att det är en beta. Vissa tycks installationen är lite knepig men det finns en guide på hemsidan, där vi också hittade dessa jämförande videos.

hehe tog mig ett tag innan jag märkte i videon att man visade samma ställe två ggr.. en original och med modden. Såg inte någon jätteskillnad på mina lilla laptop. Är det PC versionen som numer finns till de senaste konsolerna? Jag minns när det begav... 30/01 Det är väl precis det man gör då? Påverka kvalitén i texturerna, inte skalar upp, för det va det ju det jag skrev..? Men att man numera skalar upp texturerna med hjälpa av AI är förvisso en helt annan sak. 29/01 Hur kan ingen på Square ha kvar originalfilerna för de här scenerna? Då hade vi kunnat få native 4k-renderingar. Måste varit hemskt innan GitHub. 29/01 Stämmer inte. Du kan filtrera texturerna med typ bilinear filtering ja, men inte uppskala på det här sättet. 29/01 Vem behöver AI när remaken är på godväg: http://www.twitch.tv/tsunamods/v/371418656?sr=a&t=13574s 29/01 Nu vill jag minnas att man kunde köra PSX emulator till PC och köra orginalskivorna och i emulatorn förfina grafiken precis på liknande vis som visade i videon, dock manuellt, men det gick ändå att påverka kvalitén på textuerna, och detta va nog 10 års... 29/01 Har precis spelat igenom FF7 på PS4 som ser riktigt bra ut. Mycket bättre än de gamla versionerna. 29/01 Rätt tufft... men den tyder bilderna lite vagt/fel här o var märker man.. tydligt på sista bilden: Stängerna (ev. korrugerad plåt) (logiskt rakt.. och synligt om än lite blurrigt) tyds till svajiga stänger/plåt. https://media.giphy.com/media/13bdrYmym3a... 29/01 AI använder sig av neural networks, men neural networks är inte AI. Coola grejjer dock, fungerar även till att generera HD-texturer till gamla spel: https://i.imgur.com/AWd24hX.gif 29/01 Ser jävligt häftigt ut. 29/01
Skicka en rättelse