Speldesignern David Jaffe har knappast gjort sig ett namn genom att hålla inne med sina åsikter och det är nog många tacksamma för. Ofta väljer han att ventilera på sin blogg och det är också fallet den här gången då han har både ett och annat att säga om de Marvel-titlar som släpps.

Mannen bakom titlar som #Twisted Metal och #God of War ifrågasätter den nuvarande trenden att släppa ner spelarna i en öppen värld där de får härja fritt utan något mål vilket enligt Jaffe inte håller i längden.

Please stop putting Spiderman games in big open sandbox environments where you swing around and do oh so slight variations on 4 pretty dull mission types (chase/race/collect/etc) and then once in a while toss in a boss fight and/or a somewhat unique mission.

Jaffe tycker att detta gör att fel saker hamnar i fokus. Nu handlar det mesta - för att inte säga allt - om hjältarnas superkrafter istället för att fokusera på det som gör att serierna skiljer sig från mängden nämligen karaktärerna och de situationer de ställs inför.

I mean feels like a comic in a story based, narrative way: a game that shows off the OTHER aspect that makes Marvel Comics so special: The characters/story. It's not JUST about the powers, you know. But your games are always ONLY about the powers.

Säga vad man vill om den David Jaffe. Han är åtminstone inte tråkig och även om du inte håller med honom i hans åsikter kan det vara en god idé att läsa igenom det aktuella blogginlägget - om så bara för att få läsa vad en ärlig utvecklare tycker och tänkar.

Han klagade på att de var för icke linjära och det har han som sagt all rätt att göra med tanke på de spel han själv varit med och utvecklat ^^ Sen tycker jag att God of War har en helt okej story, fast å andra sidan tycker jag att den i Gears of War... 26/06 ^- Nej, God of War har inga bra karaktärer eller story. Det är ungefär i samma klass som Ninja gaiden och Gears of War. 26/06 Han klagade väl inte på att dem var för linjära direkt, han klagade på att dem inte hade något djup vad gäller story och karaktärer, har inte spelat God of War men jag hade för mig den serien var ganska hyffsad på den biten. 25/06 mm dom borde ta och shapa upp dom där spelen, marvel har ju hamnat lite i rännstenen efter att kontinuerligt släppt kassa spel. Dom behöver ett riktigt spelutvecklings företag eller bara någon som "gives a shit", nu är väl dock risken att ingen vågar... 25/06 Oh the irony! Att det kommer från en kille som praktiskt taget våldtar sina spel med quick time events, mer linjärt än så kan det inte bli! 25/06 Well jag håller med till viss del, även om dessa spel har en illusion om frihet så är man ändå väldigt styrd då det inte finns spec mkt att integera med eller stor variation på uppdragen. Men man vill ju inte bli 100% styrd heller... 25/06 ofta man bryr sig om ett b-spel.. 25/06 trodde marvel comicsen bara handlade om dudes som räddade världen med sina super powers :P 25/06 Har aldrig hört talas om någon "Jaffe" innan.. 25/06 Har aldrig hört talas om snubben tidigare, men helt rätt har han han ju i den här frågan i varje fall. 25/06
Skicka en rättelse