Idag tillkännagav #Namco Bandai att rollspelsäventyren #Tales of Graces F och #Tales of the Abyss är på väg till Europa. Tales of Graces F släpps till Playstation 3 nästa år, och 3DS-titeln Tales of the Abyss väntas ut senare i år.

I Tales of Graces F är det den vackra, högupplösta grafiken och de dynamiska realtidsstriderna som ska fånga alla trähattars hjärtan. Det utlovas också en djup och fängslande handling som utspelar sig i världen Ephinea, där tre kungadömen strider om herraväldet.

Detta är första gången ett Tales-spel till "next-gen"-maskinen Playstation 3 släpps i Europa. Äventyret är producerat av Namco Tales Studio.

Tales of the Abyss till 3DS bygger naturligtvis på Playstation 2-titeln med samma namn, och har nu begåvats med två skärmar och full 3D-support. Här spelar du som aristokratungen Luke fon Fabre, som "plötsligt kastas ut i världen på ett episkt äventyr".

Luke är "naiv och bortskämd" och får under resans gång lära sig så dygdiga ting som vad vänskap, offer, plikt och val innebär. Hela världens öde ligger i Lukes händer – det kunde du aldrig gissa, va?