Hon är en av de största stjärnorna i Hollywood och har varit med i populära filmer som Striptease, GI Jane, Ghost och… Vaddå? Vad menar du? Demigod? Jaha, jag trodde du menade att jag skulle recensera Demi Moore! Nåväl.

#Gas Powered Games grundades 1998 av den i branschen erkände Chris Taylor. Deras första spel kom 2002 och var ett litet rollspel som du kanske har hört talas om; #Dungeon Siege. En uppföljare kom 2005 och 2007 fick vi chansen att med gigantiska robotar spränga saker i strategiliret #Supreme Commander. Både Dungeon Siege och Supreme Commander blev populära så Chris gnuggade sina små grå och kom på att han kanske kunde kombinera det bästa från de båda spelen. Sagt och gjort, ett nytt projekt var på gång och idag har vi resultatet; #Demigod.

Demigod är ett realtidsstrategispel med inslag av rollspel, kort och gott. Vi kan börja med bakgrundshistorien. Den korta versionen lyder; ett gäng halvgudar slåss i tävlingar för att bli av med epitetet ”halv” i titeln halvgud. Den långa versionen går så här; ett gäng halvgudar slåss i tävlingar för att bli av med epitetet ”halv” i titeln halvgud. Saken är den att bakgrundshistorien är näst intill obefintlig. Det enda vi bjuds på är en snabb introfilm som egentligen inte förklarar värst mycket. Vill du fördjupa dig mer i spelvärldens mytologi kan du gå in på spelets hemsida och läsa. Ytterst lite energi har lagts ner på detta av den enkla anledningen att det inte behövs. Här är det action från början till slut som gäller, bakgrundshistorier och sådant tjafs spelar ingen som helst roll i Demigod.

Strategi + Rollspel = sant?

Två spelstilar slås samman

Spelets upplägg känns igen om du spelat modifikationen DotA till #Warcraft III och går i korta drag ut på att två lag gör upp på symmetriska kartor där målen är att antingen förgöra motståndarens huvudbyggnad, döda ett visst antal av motståndarens halvgudar, förstöra ett visst antal av motståndarlagets fästningar eller hålla kontrollpunkter en viss tid. Det som skiljer det här spelet från andra realtidsstrategispel är att du bara styr en enda enhet; en halvgud. De båda lagen startar med en färdig bas på varsin sida av kartan så något byggande behöver du inte tänka på. Varje slagfält har ett antal kontrollpunkter som det gäller att erövra och hålla kvar då de ger olika förmåner till den som innehar den. Det kan handla om att få 20% mer erfarenhetspoäng när du krigar, att enheter kan göra mer skada eller kanske att du tar över en intilliggande portal.

Just portalerna är relativt viktiga att knipa då det automatiskt ploppar ut ett gäng datorstyrda enheter ur dem. Dessa hjälper dig att slåss och när alla är döda spawnar nya i portalen igen. Utspridda på kartorna finns även små guldgruvor och tar du den intilliggande kontrollpunkten så ökar dina guldreserver. Denna ädla metall kan du sedan lägga på att köpa ny utrustning till din minigud eller köpa uppgraderingar som gynnar hela ditt lag. Är ditt gäng duktigt under stridens hetta belönas ni med något som kallas War Effort vilket kan ses som att ditt lag går upp i nivå (eller level, för att prata rollspelsspråk). Går laget upp i level låses nya egenskaper, enheter och förmågor upp som du sedan kan lägga ditt guld på.

Föregående Nästa
Dock konstigt att detta spel drar som satan, bara jag och en till av mina polare som klarar av att ens spela spelet :/ 18/05 jag känner mig skeptisk på nått sätt men designen är ju GRYM 17/05 jag har detta nu och det var definitivt värt det! :D Mina vänner har/ska skaffa det och vi testat mot varanndra och det äger sönder :) Värt pengarna! 16/05 Demigod är ganska kul men många jag känner föredrar dota ändå. Dessutom ska ju dota släppa sitt egna spel, league of legends och det kommer nog fler spela eftersom det är samma killar som gjort och inte några som bara tittat på och apat efter. 16/05 Demigod är som sagt ingen DOTA-wannabe. Demigod kör sitt eget race, och jag är övertygad om att alla som spelat DOTA i alla dessa år kommer att fortsätta göra så. Demigod kommer nog också att få sin beskärda del av spelarnas hjärtan, men inte de spelare... 15/05 jag spelade dota även innan allstars. och allstars lanserades med iaf ett 50-tal hjältar. men det är ju egentligen bara under de senaste åren som det varit spelbart på en professionell nivå. jag är dessutom lite tveksam mot hur många användare demigod... 15/05 DoTA Allstars började med bara några få hjältar det också, det har tagit ungefär 5 år tror jag för DoTA allstars att komma dit det är idag. Precis som DoTA kommer Demigod fortsätta att att förbättras, vi får 2 nya demigods gratis, samt så är GPG betalda... 15/05 jag är helt fast i dota och ser ingen anledning att fördjupa mig speciellt i demigod. visst verkar det fränt, men jag tror inte det klår dota, vilket jag spelat sen det först kom ut mer eller mindre. och jag tycker verkligen att dota har både kvalitet... 15/05 Riktigt kul spel detta, spelat det en del mot kompisar och det är klart värt ett köp om man gillar genren. 15/05 Köpte det nästan direkt över impulse bara för att jag gillar Gas Powered :) Spelet har utvecklats otroligt mycket och nu tar det bara någon minut tills det att man sitter i ett spel jämfört med förut då det inte gick att komma med alls. Häftigt med att... 14/05
Skicka en rättelse