#Microsoft uppdaterar i dag Xbox 360-konsolerna med ett nytt gränssnitt och en rad nya funktioner. För den spelintresserade delen av er FZ-läsare torde möjligheten att spara sina spel i molnet höra till de mer intressanta nyheterna. Därmed behöver du inte släpa runt dina savegames på en usb-sticka, du kommer åt dem från valfri uppkopplad konsol genom att logga in på ditt konto.

Xboxen begåvas med ett nytt utseende som hämtar inspiration från Windows 8 och Windows Phone, och under den nya ytan återfinns stöd för stereoskopisk 3D, röststyrning via Kinect, Youtube, Skype och Bing, samt Facebook-delning.

Ett antal tv-kanaler blir också tillgängliga, och fler tillkommer löpande under de närmsta månaderna. För svensk del ser det emellertid tunt ut på denna front: kanalen Muzu.tv släpps senare i december och tidigt nästa år får den sällskap av Mlb.tv. Det är i nuläget allt, till skillnad från exempelvis England som kan se fram emot en bra bit över tio kanaler.

Xbox 360-uppdateringen släpps alltså i dag. Vi har ingen officiell tidpunkt, men det spekuleras i att den släpps vid 9-tiden i kväll svensk tid. Upplys oss gärna i kommentarerna om du märker att uppdateringen släppts.

Dagens uppdatering förser Xbox 360:n med dess tredje utseende sedan maskinen släpptes för sex år sedan. Det första utseendet skrotades hösten 2008 och nu är det alltså dags att pensionera Xbox 360-ansikte nummer två.