Petra Johanna Lagerkvist (#Arcana Heart 3)

Typiskt svensk bakgrund:
Petra tillhör familjen Lagerkvist, som – tydligen – har varit en väldigt tongivande del av Sveriges ”Sprit Sector” (nej, vi vet inte heller vad det betyder) under en lång tid. Hon är den senaste av en lång rad av heliga jungfrur som heter Lagerkvist i efternamn, och kanske är hon den mäktigaste hittills.

Typiskt svenskt beteende:
Att slåss mot och skjuta på en massa andra tonårstjejer innan Japan sjunker mot havets botten på grund av en dimensionell förvrängning (pust)!!!

Sven Hedin (#Terranigma)

Typiskt svensk bakgrund:
Sven Hedin var en av sin tids stora upptäcktsresande, och kartlade för ungefär 100 år sedan stora områden i Centralasien. Han blev också den siste svensk att adlas och var från och med 1913 ledamot av Svenska Akademin. På riktigt alltså. Han fick också vara med i Super Nintendo-rollspelet ”Terranigma”, där omdöpt till Hedyn.

Typiskt svenskt beteende:
Att dyka upp lite här och där i spökstaden Louran (i verkligheten hette den Loulan – som övergavs på 300-talet och återupptäcktes av Hedin 1899) och vara rädd för spöken och zombies.

Typiskt svenskt uttalande:
”I’m Hedyn. Isn’t this a nice town? The people are so friendly. You should stay”.

Kowful the Viking (#Sonic Wings / #Aero Fighters

Typiskt svensk bakgrund:
Den 32 år gamle Kowful the Viking är – likt många svenskar – både pilot, uppfinnare och viking. Hans uppfinnarförmåga har tillåtit honom att uppfinna en robotkompis, döpt till Tee-Bee A-10, som han flyger uppdrag tillsammans med.

Typiskt svenskt beteende:
Att uttrycka att man är så mäktig att ingen på jorden kan mäta sig med en, hävda att man därför ska åka till en annan planet – bara för sedan inse att man inte kan flyga ut i rymden med en SAAB AJ 37 Viggen.

Typiskt svenskt uttalande:
"I came to this strange dimension searching for strong guys, but really they are all too weak!”

Typiskt svensk bakgrund:
Chris startade vid ung ålder ett rockband, men istället för att spela rock så började bandet slåss i en fightingturnering istället. De skulle nämligen hämnas på ett annat band som var populärare än dem, och av någon jävla anledning också ställt upp i turneringen. Under turneringen upptäckte Chris och hans bandkompisar att de var tre av ”De fyra himmelska orochi-kungarna”. Så kan det gå.

Typiskt svenskt beteende:
Att bli värdkropp för Orochi – en ohygglig ondska som stängdes ute ur världen för 1800 år sedan.

Typiskt svenskt uttalande:
”You make me laugh. And laugh and laugh and laugh”.