Artiklar av Johan Granström

25

Retrorecension: Clive Barker's Undying

Skräck har alltid fascinerat mig, speciellt i filmer och böcker. Psykologisk skräck och thriller är den värsta sorten, monster och förklädda mördare som springer och hackar sönder amerikanska tonåringar får mig däremot att gäspa.

9

EVE Online-intervju

4

Storm of War filmat

20

Broken Sword: The Angel of Death

Det första Broken Sword, The Shadow of the Templars, släpptes för exakt tio år sedan. Tio år senare har jag det fjärde spelet framför mig. Mycket händer på så lång tid, eller gör det verkligen det?

5

Stronghold: Legends

Existerade verkligen Kung Arthur? Den frågan ställer sig inte många idag och de flesta experer är överens att han inte är mer än en legend. Stronghold Legends är det senaste spelet i raden där vi än en gång får lära känna den mytomspunne mannen som ryckte lös Excalibur från stenen.

3

Star Wars Empire at War: Forces of Corruption

I februari i år släpptes den bästa Star Wars-strategin, och det bästa Star Wars-spelet på länge till PC. Det behövdes kunnigt folk från det nu mer nedlagda Westwood Studios för att koda skapelsen, och visst blev resultatet bra; av FZ fick det betyget fyra av fem.

4

Drakensang-intervju

1

Perimeter: Emperor's Testament

Att det råder brist på idéer inom spelvärlden kan nog de flesta hålla med om. Förutom att grafiken blivit betydligt bättre än för tio år sedan har spelupplägget inte förändrats nämnvärt.

29

Europa Universalis III

Det går bra för Sverige, så går det att läsa på sossarnas valaffisher. Alla arbetslösa ungdomar kanske inte är av samma åsikt, men för de svenska spelutvecklarna går det i alla fall riktigt bra. Spel som Battlefield 2 och Hearts of Iron har gjort Sverige till ett land att räkna med.

32

Darkstar One

För ungefär ett år sedan slutade jag lira EVE Online efter ett par års nötande. Jag gav upp på grund av två anledningar. Den ena var att det var alldeles för tidsödande, den andra var att det hela blev alldeles för tråkigt i längden.

0

Civilizations IV: Warlords

För sisådär ett år sedan släpptes den fjärde upplagan av Civilization och FZ var en av många sajter som gav spelet toppbetyg. Populära spel brukar ge upphov till expansioner och uppföljare, och så sant som det var sagt; här är nu den första expansionen.

46

Tio spel du garanterat aldrig hört talas om

Genom åren har det släppts tusentals spel. Under ett år kanske vi kommer ihåg ungefär ett tiotal av alla titlar som dyker upp till alla spelformat. I denna artikel hade jag tänkt ta mig en lite närmare titt på tio stycken spel du förmodligen aldrig hört talas om.

36

Titan Quest

Trots sin ålder spelas Diablo 2 som aldrig förr. Sedan spelet släpptes 2000 har det sålts i cirkus sju miljoner kopior världen över. Hack 'n' slash-konceptet säljer stort, inget snack om saken - men varför?

5

Rise & Fall: Civilizations at War

Vissa typer av spel verkar alltid vara populära. Realtidsstrategi är en sådan genre som alltid sålt som smör. Snart släpps Rise and Fall: Civilizations at War som bjuder på ett par annorlunda tillskott i den aningen uttjatade genren.

14

Dreamfall: The Longest Journey

Dreamfall: The Longest Journey är namnet på uppföljaren till den norska dundersuccén The Longest Journey som vände upp och ner på den utdöende äventyrsgenren när det släpptes för sisådär sex år sedan.