Utvecklarna behåller rättigheterna till Destiny.

Hoppla! För en liten stund sedan publicerade Bungie ett nytt blogginlägg på företagets hemsida, där de meddelar att man bryter sig loss från Activision och fortsätter på egen hand. Destiny-varumärket hamnar helt i Bungies händer:

"We have enjoyed a successful eight-year run and would like to thank Activision for their partnership on Destiny. Looking ahead, we’re excited to announce plans for Activision to transfer publishing rights for Destiny to Bungie. With our remarkable Destiny community, we are ready to publish on our own, while Activision will increase their focus on owned IP projects."

De forna Halo-utvecklarna är med andra ord självständiga på nytt. Vad detta kommer innebära i praktiken för de båda parterna (och spelseriens framtid) återstår att se. Vi på FZ har hört att den gamla flamman Microsoft är i köpartagen.

Marathon 3 tack! 16/02 Det kan innebära bra saker men också rena motsatsen. Vi får se helt enkelt. Jag är glad att de vågar säga nej till Activision dock! 11/01 Låter som en klok ide... Varför vara med sjunkande skepp.. Sanerligen har activtion blizzard krockat med en isberg så som titanic och fall som titianic också! Den båten var girig så är Acitivtion blizzard också! :) https://www.youtube.com/watch?v=CBox5H... 11/01 Detta var nog Bungies hela plan från första början: sluta ett avtal med djävulen för att generera finansiell trygghet (att släppa ett nytt IP av denna ambition är en stor risk) och använda sig av pr-maskineriet Activision för att promota och etablera... 11/01 Det var ganska oväntat tycker jag. Då dem hade ett kontrakt på 10 år. Som Ferengie säger "A contract is a contract is contract, but only between Ferengie". Men inget Destiny spel har ju levt upp till förväntningarna. D1 uteblev bonusarna för dem fick... 11/01 Två skilda saker, Activision hade räknat med att det sålt bättre, Bungie var däremot supernöjda med innehållet. Forsaken är det bästa det någonsin släppt, men det sålde för dåligt eftersom folk känt sig brända av tidigare undermåliga DLCs genom åren.... 11/01 Jag skulle gissa på att dealen var åtta år och två spel, därefter fanns det givietvis chans att förhandla fram nytt kontrakt. Eftersom Forsaken inte nådde upp till Activisions förväntningar så la de antagligen inget nytt kontrakt på bordet, eller presen... 11/01 Inte så konstigt då bungie själva var glada över forsaken medan activision sa att det underpresterarade. Om utvecklare och utgivare har så olika uppfattningar blir det ganska klart att man går skilda vägar. 11/01 Det är p.g.a. en överenskommelse mellan Activision och Sony. Nu när Bungie's Destiny blir självständigt i.o.m. deras nästa spel/dlc/exp kan vi bara hoppas på att de inte följer i Activisions fotspår. 11/01 Som det ser ut idag är dom mer Sony lover än Microsoft... https://www.playstation.com/en-us/games/destiny-2-ps4/exclusive-content/ (https://www.playstation.com/en-us/games/destiny-2-ps4/exclusive-content/) 11/01
Skicka en rättelse