Det andra avsnittet av Into the Starfield är här (se det första här), och även om det inte bjuds på några uppseendeväckande uppgifter, är det likväl intressant. Todd Howard kommenterar till exempel att de vill gå tillbaka till den gamla skolans hardcore-rollspel när det kommer till karaktärsskapandet, även om det kommer att göras "på ett nytt sätt". Förhoppningsvis innebär det bättre möjligheter att verkligen skräddarsy våra karaktärer.

En annan viktig del av spelet är dess fraktioner, som inkluderar allt från det massiva megaföretaget till rymdpirater. Där verkar vi dessutom kunna ansluta oss till de sistnämnda även om vi spelar som en god karaktär, i vad som verkar vara en mullvadsliknande situation(?).

De snackar även om att göra spelvärldens karaktärer verklighetstrogna, vilket de bland annat åstadkommer genom att skanna riktiga personer. Det ska även finnas ett minispel för övertalning, lite som i Oblivion, men de säger sig ha velat undvika ett system där det finns ett "rätt svar" att välja.

11 november är det dags på pc och Xbox.