Vi har lagt det första låtpaketet till nya Singstar i testbänken.

#SingStar och #The Sims är expansionstäta titlar. Raden utökningspaket är så lång att även samlarna får huvudvärk. SingStar till Playstation 3 gav oss visserligen en hel del härligheter, däribland möjligheten att ladda ner låtar från nätet vilket kan tyckas eliminera nödvändigheten i att släppa ytterligare tillägg.

Ändå kommer det nu ett expansionspaket, kallat #SingStar Vol. 2.

Så vad är då SingStar Vol. 2 utöver ett försök att knipa hyllplats i en spelbutik nära dig? Det är 30 låtar utan något genomgående tema, det är ett par medleys av sagda låtar och så är det... inte så mycket mer.

Anledningen skulle mycket väl kunna vara att det är lättare för Sony att licensiera vissa låtar för skivdistribution än onlinedistribution. Sony har själva antytt att flera av låtarna i Singstar Vol. 2 inte kommer att finnas tillgängliga genom Singstore.

De nya låtarna är okej, utan att skapa särskilt mycket upphetsning. "You Sexy Thing" med Hot Chocolate och "California Dreamin" med The Mamas & The Papas går säkerligen hem på festen, likaså "I’m Gonna Be (500 miles)" med The Proclaimers och "Sexbomb" med Tom Jones och Mousse T. Nirvanas "Lithium" ger lite tyngd, Eminems "Without Me" ger bredd och The Killers "When You Were Young" ger lite fräschör. The Offsprings "Pretty Fly (For A White Guy)" passar utmärkt för dig som tycker musik var bättre i slutet av 90-talet. Se nedan för en komplett låtlista.

Hutlöst dyra teman kunde medföljt

- Men tidigare köpta låtar infogas smidigt

Själva gränssnittet har förstås inte fått sig någon uppdatering, men jag tycker åtminstone att SingStar Vol. 2 hade kunnat innehålla en del av de grafiska teman som säljs hutlöst dyrt i Singstore. De låtar jag sedan tidigare köpt på Singstore visas dock direkt i låturvalet utan några omständiga importprocesser.

I den information jag tagit del av om spelet inför recensionen poängteras två nyheter: ett bildformat av högre kvalitet och ett nytt duettläge där spelarna sjunger olika stämmor. Det första känns onödigt, åtminstone jag koncentrerar mig på sångtexten när jag spelar, inte på musikvideon. Det andra känns inte särskilt nytt - om du försökt sjunga Nicole Kidmans stämma i låten "Somethin’ Stupid" när kompisen bredvid sjunger som Robbie Williams vet du kanske vad jag pratar om.

Så vad betalar du för?

- Den som det visste...

På det hela taget är SingStar Vol. 2 ett kompetent och välbalanserat låtpaket till ett i grunden bra spel. Det medför inga nyheter av värde utöver tillskottet av fler musikstycken och bör betraktas därefter. Min största reservation i sammanhanget är dock priset.

Flera handlare säljer nämligen SingStar Vol. 2 för 499 kronor utan mikrofoner, vilket är ungefär 200 kronor dyrare än expansionspaketen till PS2-versionen av Singstar, fastän låtantalet är detsamma. 30 låtar från Singstore hade kostat 450 kronor, så vitsen att köpa den här skivan är oerhört liten.

Den enda anledningen jag kan tänka mig till att köpa SingStar Vol. 2 är om du hittar en låt på skivan som inte finns i Singstore. Men allvarligt talat, bland de hundratals låtarna som finns online borde du kunna hitta något annat att sjunga. Dina vänner hör nog ändå inte skillnaden i ditt kraxande.

Klicka för mer information

Hela låtlistan:
* Aerosmith - "Dude (looks like a lady)"
* Blur - "Country House"
* Bobby Brown - "My Prerogative"
* The Cure - "Pictures of You"
* Eminem - "Without Me"
* George Michael - "Freedom '90"
* Gorillaz - "Dare"
* Gossip - "Standing In The Way of Control"
* Hot Chocolate - "You Sexy Thing"
* Kaiser Chefs - "Ruby"
* The Killers - "When You Were Young"
* Kool & The Gang - "Celebration"
* The Libertines - "Can't Stand Me Now"
* Lovin' Spoonful - "Summer in the City"
* The Mamas & The Papas - "California Dreamin'"
* Maximo Park - "Our Velocity"
* Morrissey - "Suedehead"
* Nirvana - "Lithium"
* The Offspring - "Pretty Fly (For A White Guy)"
* Panic! At the Disco - "But It's Better If You Do"
* Paul McCartney and the Frog Chorus - "We All Stand Together"
* The Police - "Don't Stand So Close To Me"
* The Proclaimers - "I'm Gonna Be (500 Miles)"
* Pulp - "Common People"
* Radiohead - "Street Spirit"
* Shakespears Sisters - "Stay"
* Spandau Ballet - "True"
* Tom Jones feat. Mousse T. - "Sexbomb"
* Tone Loc - "Funky Cold Medina"
* Young M.C. - "Bust A Move"

Skicka en rättelse