John Marston kommer hem till sin familj efter många och långa äventyr på prärien. Men den här gången är allt annorlunda, #Rockstar ger oss ett alternativt universum där en märklig sjukdom förvandlar Johns fru och son till zombier och tvingar honom att rida ut i världen än en gång för att hitta ett botemedel. Till en början verkar det dödfött – hö hö – eftersom varenda stad och gård du kommer till är full av odöda som vill äta din hjärna. Men snart börjar det se ljusare ut, du hittar andra överlevande och hjälper dem att rensa upp västern, bit för bit.

En kryptonitzombie? Tur att John Marston inte är Stålmannen!

Det är fortfarande samma tredelade värld du rider igenom men känslan är lite annorlunda. Till att börja med är förstås alla städer och byar översållade av zombier, både den klassiska långsamma varianten och ett par extra specialvarianter som snotts rakt av från Left 4 Dead-spelen: en snabb och klen, en tjock men stark och så vidare. Men redan från första stund blir du turligt nog upplyst om att ett skott i huvudet stoppar vilken zombie som helst, så med hjälp av ett förlängt Deadeye-läge rensar du ganska snabbt upp mindre invasioner. Problemen kommer när du försöker ta dig an stora mängder zombier samtidigt. Man kan snabbt bli övermannad, och även om jag sällan kände att det var svårt på riktigt så finns stora doser av den stress och det obehag som hör till en god zombiefilm.

Var kom alla zombier ifrån? Det är fler odöda än det var levande människor förut...

När du rider från stad till stad och rensar upp, samtidigt som du återknyter kontakten med gamla bekanta – vilket nog är det roligaste i hela paketet – hittar du någon enstaka kula på döda fiender, och ammunitionslådor lite här och var. I början känns det som om ammobristen kommer att vara ett stort spelelement, men snart inser man att med ett huvudskott per zombie så gör man aldrig av med all ammunition man plockar upp. Och skulle det krisa har du en fackla som du kan slåss med och så småningom bränna ihjäl den envisaste odöda.

Jag är imponerad av hur mycket singelplayerinnehåll Rockstar har tryckt in i den här miniexpansionen, som dessutom bara kostar futtiga 800 poäng på Xbox 360. Den sköna monsterfilmskänslan i kombination med Rockstars säregna sinne för humor gör det här nästan lika kul som själva originalspelet. Om du som jag vill ha mer #Red Dead Redemption är det här helt enkelt ett måste. Kom ihåg att sikta på huvudet bara!