Artikelarkiv

86864 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Microsoft Sidewinder Force Feedback Wheel USB

Motorljudets dånande när du samtidigt som dina medtävlare startar din sportbils motor är öronbedövande för att uttrycka sig milt. När du långsamt masserar gaspedalen med din fot känner du hur vibrationerna i ratten du håller i tilltar och leds genom din kropp även till stolen du sitter i. Så går startsignalen och du susar iväg – på skärmen förstås.

0

No One Lives Forever 2

Tänk dig superhemliga agenter, multinationella terroristorganisationer, stilfulla karaktärer, fruktansvärda hemliga vapen och skrupelfria bossar som vill ha världsherravälde. Då borde du tänka på James Bond. Tänk istället på en kraftig skotte i kilt, ettriga dvärgar, 60/70-tals stämning, diverse knäppa underhuggare och en ännu knäppare ledare. I så fall borde du tänka på Austin Powers. Men istället skulle du kunna tänka på Kate Archer (jag lovar, nu är det slut på allt tänkande). Hon är nämligen huvudpersonen i Monolith Studios agentfilms liknande spel No One Lives Forever 2; en lyckad blandning av spänningen i James Bond och humorn i Austin Powers.

0

The Thing

Om ens spelande drivs av lusten att slaska runt i blodiga shooters är utbudet tillfredsställande. För den som föredrar ren och skär skräck finns färre titlar att välja mellan, med Aliens versus Predator 2 som det senaste riktigt starka inslaget. Med The Thing försöker Computer Artworks föra stafettpinnen vidare i ett spel som definitivt gör skäl för åldersgränsen. Frågan är bara om du vågar ta dig igenom det och, förstås, om det är värt ett försök.

0

Syberia

Det är inte resans mål som är det viktiga, det är vägen dit. En gammal sanning som biter sig fast efter att ha spelat Syberia - ett av årets mest annorlunda spel. Gamle äventyrsräven Phat besöker ett Europa vid sidan av de vanliga järnvägslinjerna, där tiden inte bara stått stilla utan till och gått sin egen väg...

2

Hitman 2: Silent Assassin

Det är en varm dag under solen på den italienska ön Sicilien och när budpojken kommer gående genom träporten i villans yttre mur så lägger ingen förutom de kostymklädda vakterna märke till honom. Allt eftersom han släpar sig själv upp mot köksingången följer vakterna honom fullkomligt intresselöst med blicken. Detta blir troligtvis deras största misstag.

0

Combat Flight Simulator 3

Då var det dags igen, en ny flygsimulator från Microsoft med det finurliga namnet Microsoft Combat Flight Simulator 3. I ettan som kom för några år sedan slogs tyskar och allierade över Europa, i tvåan var det japanerna som fick på nöten av amerikanarna. Denna gång är vi tillbaka över Europa igen och med samma gamla visa, tyskar mot allierade.

0

Aliens versus Predator 2: Primal Hunt

Den intergalaktiska trekampen mellan utomjordiska reptiler, marinsoldater och högteknologiska rovdjur tar ännu ett steg i och med att Aliens versus Predator 2 ynglar av sig. Expansionen heter Primal Hunt och i likhet med föregångarna bär den på förhoppningen att få lättskrämda individer att konsumera lugnande medel som smågodis. Personer med starkare psyke nöjer sig med ett mer monetärt orienterat spörsmål: är den värd pengarna?

0

Unreal Tournament 2003

Efter massor av förseningar, uteblivna demo, läckta beta-versioner och en uppsjö av förhandstittar världen över, är det äntligen dags för Unreal Tournament 2003 (UT 2003) att göra entré på spelmarknaden. Är spelet verkligen så bra som alla hoppats på eller har väntan varit förgäves?

0

Conflict: Desert Storm

Drygt tio år efter Gulfkriget, då Saddam Hussein fick på nöten efter att försökt få en strandtomt modell större vid Persiska viken, skramlas det återigen med vapen nere i Irak. Conflict: Desert Storm kunde därför inte komma mera lägligt. Postman Phat återupplivar gamla lumparminnen med polarna i pansarskyttet.

0

Bandits: Phoenix Rising

Olja och metall - två av industrialismens viktigaste produkter. Jakten på dem har under hundratals år lett till konflikter länder emellan. Men trots att industrisamhället så sakteliga börjar ersättas av något annat så är de fortfarande lika viktiga. Och likadant blir det i framtiden, åtminstone enligt Bandits: Phoenix Rising. Svenska Grin har utvecklat en framtida bilshooter där kampen för överlevnad stavas gasen i botten och där fingret aldrig lämnar avtryckaren.

1

Battlefield 1942

Svenska Digital Illusions hade siktet högt ställt när de började skissa på sitt ambitiösa multiplayerspel Battlefield 1942 för lite drygt två år sedan. Nu är det äntligen klart och det håller på att ta spelvärlden med storm. Frågan är - lyckas det övertyga Quas?

0

Operation Flashpoint: Resistance

Efter flera års krigande i en specialstyrka har Victor Troska bosatt sig i en enslig kåk på den självständiga ön Novoga. Där gör han sånt som pensionerade stridstuppar brukar göra: jobbar, sover och läser Guns & Ammo. Han är trött på våldet och har för avsikt att odla ett civilt och städat liv. Planerna går emellertid om intet då ön invaderas av Sovjet-trupper som snabbt tar kontrollen. Ockupationsmakten terroriserar befolkningen och gerillan försöker på alla sätt övertala Troska att bidra med sin kunskap och ta befäl över gröngölingarna. Inledningsvis vägrar han men hamnar så småningom i en situation där han inte har något val. Kriget kan börja.

0

Intervju med Mike Simpson

Creative Assembly släppte nyligen det andra spelet i sin Total War serie. Ettan, Shogun - Total War, och uppföljaren Medieval - Total War räknas som de kanske mest verklighetstrogna strategispelen med medeltida slag. FragZone har fått en intervju med Mike Simpson som står bakom spelet.

0

Sudden Strike 2

Idag är realtidsstrategi, i sällskap med FPS-spelen, en av de största genrerna i spelbranschen. Några få titlar från de stora utvecklarna ligger i topp, tätt följda av en mängd kopior med vitt skild kvalitet. Därför är det en trevlig omväxling när en av kopiorna väljer att inte gå i de storas fotspår utan istället försöker sig på något nytt. När Sudden Strike kom i slutet på år 2000 var det just något nytt, som blandade realism med bra spelkänsla i den något sällan valda miljön andra världskriget. Sudden Strike 2 spelar vidare på samma tema, men är med sin föregångare fortfarande ganska unika.

0

Industry Giant 2

Har vi alla inte velat bli en ny Bill Gates med ett mångmiljardföretag som dominerar marknaden? Nej, kanske inte alla, men de flesta som vill får aldrig heller chansen. Istället får vi nöja oss med att under några timmar bli virtuell företagspamp med hjälp av någon av marknadens företagssimulatorer. Quas rättar till slipsen och tar sig an Jowoods senaste spel; Industry Giant 2.

0

Prisoner of War

Vad får man om man tar Metal Gear Solid, blandar det med Hidden & Dangerous och plockar ut allt våldsamt innehåll? Resultatet blir spelet Prisoner Of War (POW från och med nu) som vi kommer att titta närmare på i den här recensionen.

0

Intervju med Lars Gustavsson på Dice

Battlefield 1942 är ett storstilat försök att göra FPS-spel av Andra världskriget. Och svenska Digital Illusions är på god väg att lyckas med sitt uppdrag. FZ kom på besök till DICE under de hektiska sista dagarna före releasen av BF 1942 och fick en pratstund med spelets producent Lars Gustavsson.

0

Mafia: The City of Lost Heaven

Förbudstiden (förbud mot sprit om ni varit helt borta på historietimmarna) var en riktig björntjänst USA gjorde mot sig själv. Det var spritsmugglingen som tillät den organiserade brottsligheten, mer känd som Maffian, att få ett riktigt fotfäste. När förbudet sedan upphävdes stoppade det inte organisationerna eftersom de då gjort sig en förmögenhet och kunde slå sig in på andra marknader. Maffian har framställts som glamorös, blodig, grym och hedervärd genom tiderna. Illusions Softworks senaste spel Mafia tar fram alla dessa sidor i ett realistiskt spel om 30-talets organiserade brottslighet.

0

Panzer Elite: Special Edition

Stridsvagnssimulatorer är inte vardagsmat trots att det finns ett antal ute på marknaden. I det nyligen släppta Battlefield 1942 får man möjlighet att sätta sig i ett antal olika stridsvagnar från olika nationer. Grafiskt sett är Bf1942 ett mästerverk vad gäller stridsvagnarna, men när vi kommer till realism är det en annan femma. Realism är dock någonting som utvecklarna bakom Panzer Elite lade stor vikt vid när de utvecklade spelet. För att inte skrämma bort nybörjare valde de att inkludera möjligheten att tona ned på realismen och kanske på så sätt öppna spelet för en helt ny typ av spelare.

0

Medieval - Total War

Det är få epoker i Europas historia som har bidragit till att forma världsdelen i så stor utsträckning och även orsakat så mycket dödande som 1000-talet och några hundra år framåt. Förutom en antal europeiska krig så skickades ett flertal korståg mot det heliga landet vilka blev några av de blodigaste slagen i historien. Att mongolerna invaderade Östeuropa gjorde inte saken bättre då det ledde till ännu fler korståg mot de trolösa. Creative Assemblys andra spel i Total War-serien, Medieval, utspelar sig just under korstågsperioden från 1095 till 1453.

0

Intervju med Bruce Shelley

Ensemble Studios Bruce Shelley var på besök i Stockholm och vi passade på att fråga lite saker om deras kommande realtidsstrategispel ”Age of Mythology”. Vi passade även på att snacka lite spel generellt.

0

Att vinna ett VM

Efter en lång och plågsam väntan hade tiden äntligen kommit. Det var dags för världsmästerskapen i Quake3 Team Deathmatch...

0

The Sum of All Fears

Red Storm Entertainment är inte sena med att släppa titlar baserade på författaren Tom Clancys böcker. Det är kanske inte alltför konstigt då Tom Clancy var med och startade företaget just för att inte bara göra böcker och filmer, utan även datorspel. Den senaste titeln i serien, vilken får sägas började med Rainbow 6, är The Sum of all Fears; ännu en dramatisk terroristroman.

1

Spider-Man: The Movie

I samma veva som Spider-Man gick upp på biograferna för ungefär en månad sedan, dök ett spel med den förbryllande titeln Spider-Man: The Movie upp i butikerna. Naturligtvis har spelet samma grundstory som filmen: tönten Peter Parker blir biten av en genmodifierad spindel vilket ger honom övermänskliga förmågor. I sann superhjälteanda fattar han beslutet att maskera sig och bruka sina exceptionella förmågor i det godas tjänst. Nu har turen kommit till oss datorspelare att träda in i rollen som den maskerade webmastern i kampen mot ondska och kriminalitet.

0

Eurofighter Typhoon: Operation Icebreaker

Året är 2015 och Island har ockuperats av Ryssland. Du är ute på uppdrag för att rädda dina sex medarbetare som kan vara till stor hjälp för att kunna besegra stormakten. Tiden går samtidigt som ryssarna konstruerar det perfekta vapnet. Det är upp till dig att stoppa deras framfart!