Marvel's Avengers

Pc, Playstation 4, Xbox One, Stadia
Release: 15 maj

Spelet som "alla" suktade efter blev efter E3-debuten ifrågasatt av "alla". Efter Anthem ger games as service-vibbarna många extra dålig magkänsla, och efter Spider-Man är skorna extra stora att fylla. Inget är dock avgjort på förhand och Marvel's Avengers har många nyfikna blickar på sig.

Medal of Honor: Above and Beyond

Pc (Oculus Rift)
Release: 2020

Med Half-Life: Alyx får kanske VR-spelen sitt genombrott, och kanske håller Medal of Honor: Above and Beyond liv i segertåget? Ryktet hade länge gått kring Respawns VR-satsning av AAA-klass, och det visade sig alltså vara en comeback för tidigare Call of Duty-konkurrenten Medal of Honor. WW2 kommer till VR, så låt oss hoppas att Medal of Honor mår bättre idag än 2012.

Microsoft Flight Simulator

Pc, Xbox One
Release: 2020

Somliga återkomster är mer efterlängtade än andra, och det var många hakor som for i backen när Microsoft bekräftade sin högtflygande comeback. Microsoft Flight Simulator blir en simulator i ordets rätta bemärkelse, det är redan löjligt vackert. 2020 är spelet redo för avgång.

Minecraft Dungeons

Pc, Playstation 4, Xbox One, Switch
Release: april

När Mojang till sist gör ett nytt Minecraft-spel blir det utan spelets patenterande byggande, craftande och block-söndrande. Minecraft Dungeons är istället en co-op-vänlig grottkravlare. Den som fortsätter drömma om ett Minecraft 2 kan sluta upp med det, för det är "orimligt".

Nioh 2

Playstation 4
Release: 13 mars

För den som gillar sina spel hardcore och med "souls" var Nioh mycket välkommet. Team Ninja vet (oftast) vad de gör och Nioh 2 ser minst lika hardcore och själfyllt ut som ettan. Ett frågetecken är spelvårens knivskarpa konkurrens, men Nioh räds å andra sidan inte utmaningar.

No More Heroes III

Switch
Release: 2020

När Suda gör spel lyssnar spelvärlden – ja, vi kan inte slita våra blickar. Det har gått 10 respektive 12 år sedan tvåan och originalet till Wii så Switch-comebacken är efterlängtad, även om Travis Strikes Again stillade hungern något. Treans färska trailer är en orgie i Suda-genialitet/galenskap.

Ori and the Will of the Wisps

Pc, Xbox One
Release: 11 mars

2019 blev 2020 och nyss petade Xbox Game Studios en extra gång i såret och flyttade fram Ori and the Will of the Wisps en månad ytterligare, till mars. Med tanke på hur förtvivlat vackert och förbaskat bra första spelet var är vi i och för sig beredda att både blöda och dö för Ori.

Psychonauts 2

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 2020

Har Tim Schafer ordning på schema och budget får 15 år gamla Psychonauts till sist en tvåa under 2020, med djupdykningar i alla slags hjärnor. Utgivarresan för Psychonauts 2 har varit något utöver det vanliga; Starbreeze köpte rättigheterna men ett krisande Starbreeze var tvungna att sälja. In klev Xbox Game Studios som köpte både rättigheterna och Double Fine Productions.

Resident Evil 3

Pc, Playstation 4, Xbox One
Release: 3 april

Efter den monumentala succén för Resident Evil 2 var en remake-trea bara en tidsfråga – och det blev en kort tidsfråga. Redan i april återvänder Playstation-klassikern från 2000 i ny skrud, men med samma "STARS!"-hungriga Nemesis som jagar Jill både innan och efter skeendena i Resident Evil 2. Bonus: i paketet ingår också asymmetriska co-op-festen Resident Evil Resistance.

Senua's Saga: Hellblade II

2020?
Release: Pc, Xbox Series X

En del frågande ögonbryn höjdes när Ninja Theory, studion bakom svårmodiga fem av fem-Hellblade, rekryterades till Xbox-stallet för att göra lättsamma Bleeding Edge. Nu kan vi andas ut. Studions Xbox Series X-debut heter Senua's Saga: Hellblade II och är första spelet som på allvar visar den inneboende kraften i nästa Xbox, då Halo Infinite som bekant är crossgen.