Typ: Recension

3071 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Alien versus Predator 2

Fisk - ärrad monsterbankar-veteran - har hämtat sig efter den första uppgörelsen mellan Alien och Predator. Lagom tills det smäller igen. Denna gång med ännu ruskigare monster, ännu större tänder, ännu mer utomjordisk saliv och ännu påhittigare vapenarsenal. Frågan är bara: är Alien vs Predator 2 ännu bättre också?

0

Tom Clancy's Ghost Recon

Red Storm Entertainment har profilerat sig som en av dagens bästa tillverkare av verklighetstrogna FPS-spel (first person shooter), också ofta kallade soldatsimulatorer. Det är dock kanske inte så konstigt med tanke på att en av företagets grundare är författaren Tom Clancy. Han har bland annat skrivit Red October, Red Storm Rising, Politika och även Rainbow 6, boken som står bakom en av de bästa soldatsimulatorerna idag. Nu släpper Red Storm ännu ett spel i samma genre, nämligen Ghost Recon. FragZone tar sig en noggrann titt på om spelet kan stå sig i den hårda konkurrensen som idag finns i genren.

0

Comanche 4

Du känner hur den skräddarsydda och för dig specialutformade stolen börjar vibrera. Dina instinkter säger att du nu borde höra rotorns blad som snabbt ökar hastigheten precis ovanför ditt huvud, men allt dina öron kan uppfatta är ett stumt brummande. Plötsligt känner du G-krafterna som suger i magen underifrån. Din radaravskärmade plåtburk lyfter sig sakta över marken, du vrider aningen på spaken och susar iväg som en fluga utan vingar.

0

Windows XP Professional

Har du inte bott i en grotta de senaste månaderna vet du redan om det: Windows XP, uppföljaren till det enligt många bästa Microsoft-operativet någonsin (Windows 2000, alltså) är här, och många är vi som redan kör vad Microsoft kallar den största lanseringen sedan Windows 95. Vi kan dock så här i efterhand konstatera att det nog var reklambudgeten som Microsoft pratade om...

0

Empire Earth

Vi har sett strategispel som utspelat sig i tidsperspektiv från människans födelse till långt in i framtiden. Man har fått kämpa med allt från klubbmän och spjutkastare från stenåldern, musketörer, kanoner och kavalleri från medeltiden, pansarvagnar, helikoptrar och stridsflyg från våra moderna tider till gigantiska robotar och laservapen från framtiden. Men man har aldrig fått använda sig av allt detta i samma spel, inte förrän nu i alla fall. Sierras Empire Earth låter spelaren ta sig igenom alla människans krigiska epoker, från stenåldern till framtiden.

0

Battle Realms

Efter att du har blivit anklagad för att mördat klanens ledare, din far, så har du varit på flykt från ditt hemland i flera år. När du kommer tillbaka märker du att landet har splittrats upp mellan ett flertal mindre klaner och det råder kaos i det tidigare fridsamma riket. Det första du möter är en skräckslagen bonde som ropar på hjälp, förföljd av två krigare på häst. Ryttarna stannar hastigt till, granskar dig, och erbjuder dig en plats hos deras herre om du hjälper dem att förstöra byn en bit bort, sedan sätter de av efter den flyende bonden. Vad väljer du? Den goda eller onda sidan? Yang eller Yin? Det är precis så här Liquid Entertainments Battle Realms börjar, ett strategispel som verkar ha möjligheten att konkurrera med de riktigt stora titlarna.

0

Conquest: Frontier Wars

Tänk dig att du befinner dig i ett helt mörkt rum. Det är fullkomligt svart omkring dig och hur du än rör på huvudet så registrerar dina ögon ingen förändring – en känsla som får adrenalinet att börja pumpa. I din hand har du en ficklampa som du plötsligt slår på, varpå du tyst som en mus försöker förstå vad det är du har omkring dig. Precis så börjar UbiSoft och Firaxors senaste spel Conquest: Frontier Wars. Du får bege dig igenom ett warphole i jakten på två andra systerskepp som försvunnit däri. Vad som väntar på andra sidan vet ingen.

0

Civilization III

Den som någon gång kört en ny bil efter att ha gjort sig av med en mångårig trotjänare känner igen känslan: Underbar till att börja med - det går snabbare, det är skönare, det finns fler knappar att pilla på. Sedan upptäcker man den påökade bensinförbrukningens ekonomiska konsekvenser och alla de saker som inte fungerar som de borde, och man börjar undra om det var värt pengarna ... den gamla bilen gick ju trots allt från A till B, den också.

0

Rogue Spear: Black Thorn

Det är få spel som har fått så många add-ons som Tom Clancys Rainbow 6. Eagles Watch, Covert Operations och Rogue Spear är bara några av dem. Men det är kanske inte alltför konstigt med tanke på vilken succé spelet blev på grund av sin realism. Nu släpper RedStorm ännu ett spel i serien, nämligen Rogue Spear: Black Thorn. Men har serien verkligen mer att ge eller börjar den bara bli tjatig? FragZone tar sig en närmare titt.

0

Ski-doo X-Team Racing

Även om jag nu bott i norrland i drygt två år, så finns det fortfarande en del typiskt norrländska aktiviteter jag inte har haft nöjet att ha testa på (jag har dock testat surströmming, och det var då rakt inget nöje), bland annat att åka snöskoter. Svenska Daydream kan kanske råda bot på det med sitt senaste spel Ski-Doo X-team Racing, som går ut på att tävla i den inte helt vanliga sporten snöskoter-racing.

0

Throne of Darkness

Det har släppts ett flertal äventyrsrollspel under de senaste månaderna och fansen har kunnat vara ganska kräsna med vad de velat spela. Sierra som precis har släppt Arcanum, släpper nu ännu ett RPG, nämligen Throne of Darkness. Quas har tagit sig en titt på om Throne of Darkness kan konkurrera med de övriga nysläppta RPG-titlarna.

0

Commandos 2: Men of Courage

För lite mer än två år sedan släppte Eidos Commandos, ett spel som fick en stor skara fans, och kan sägas skapade en ny genre. Även om konceptet med toppvy-spel inte var något nytt, så var Commandos blandning av action, smygande och problemlösning det som gjorde spelet lyckat. Vi har på sistone sett ett flertal spel som försökt sig på samma koncept, t.ex. Desperados och Star Trek: Away Team. Nu har Eidos släppt Commandos 2, och FragZone tar sig självklart en titt på om spelet kan leva upp till de förväntningarna som skapats på det.

0

Arcanum

Förgrymmade flygbolag. Alltid ska de ta extra betalt för allting. Men nu har du i alla fall fått din plats vid fönstret. Luftskeppets stilla brummande får dig att känna dig sömnig och det är inte utan att du besväras av dina plötsligt tunga ögonlock. Den rogivande synen av molnen nedanför dig vaggar dig sakta närmare och närmare sömnen. Mellan molntussarna kan du ibland skåda delar av det storslagna land du är på väg till - Arcanum. Det dröjer inte länge förrän du slumrat till mot luftskeppsfönstret...

0

Red Faction

Det är inte ofta konverteringar mellan två spelsystem blir särskilt bra. Många försök att konvertera konsolspel till PC har misslyckats totalt. Därför var kanske inte förhoppningarna alltför höga när Volition sa att de skulle släppa sitt PS2-spel Red Faction till PC. Men Red Faction har gått rakt emot förväntningarna och inte bara blivit ett riktigt bra spel, utan även ett av spelen som kan konkurrera med Half-Life, Quake3 och Unreal Tournament om online-spelarna. Quas har tagit en närmare titt på vad som kan bli årets FPS.

0

MechCommander 2

Det första BattleTech-spelet som såg dagens ljus var MechWarrior, en simulator där man tog rollen som pilot av de gigantiska stridsrobotarna. Nästa spel var MechCommander, ett RTS-spel där man kommenderade sina styrkor i ett 3D-landskap. Nu låter Microsoft oss ännu en gång hoppa in i BattleTech-universumet, denna gång i uppföljaren, nämligen MechCommander 2.

0

Shogun - Total War - Warlord Edition

I medeltidens Japan var det ära och heder som gjorde en man stor. Att tjäna sin Daimyo, ledaren av klanen, var ett ärorikt sätt att leva och dö på. 1500-talets japan var också krigshärjat, då de många klanledarna alla ville visa sig värdiga att bli Shogun, genom att förgöra sina motståndare i strid. Samurajerna möttes dessutom av en ännu större fara när Mongolerna, ledda av Kublai Kahn, vände sina blickar mot Japan. Shogun – Warlord Edition låter dig ta rollen som en Daimyo, ledare över en av japans klaner, för att slåss om titeln som Shogun och stå emot Mongolernas invasion.

1

Max Payne

Under New Yorks genom tiderna värsta snöstorm, förvandlas staden till en krigszon mellan polisen och den undre världen. Mitt i kaoset finns Max Payne, en snut som under några år jobbat under täckmantel för att stoppa en nyutkommen drog. Han hamnar i en fälla gillrad av maffian och blir beskylld för att ha dödat sin partner. Jagad av polisen ger sig Max Payne ut på en vendetta mot hela Maffian, vilken visar sig bli mer personlig än han till en början trodde.

0

StarTopia

Att basa över en intergalaktisk rymdstation är inte alltid en dans på rosor. Bisarra rymdvarelser kräver bostad, mat, sjukvård, underhållning, hemtrevliga landskap och självklart också kärlek. Sedan tillkommer mindre glamorösa plikter som renhållning, säkerhet, fabrikstillverkning och handel med förbipasserande skepp. Att man dessutom med jämna mellanrum måste försvara sig från anfallande rivaler, gör inte jobbet lättare. Quas har grundligt testat Mucky Foots rymdstationssimulator StarTopia, en härlig blandning av Sim City, Dungeon Keeper och Douglas Adams humor.

0

Evil Islands: Curse of the Lost Soul

Som Diablo? Men med en riktig story? Och möjlighet att tillverka sina egna vapen, rustningar och föremål? Helt i 3D, med enormt snygga miljöer och monster? Låter det för bra för att vara sant? Mina damer och herrar, tillåt mig få presentera: Evil Islands: Curse of the Lost Soul.

0

Legends of Might and Magic

FPS-spel avsedda att spelas över nätet har formligen haglat över oss de senaste åren. Till de mer kända onlinespelen räknas Quake-serien, Unreal Tournament och Counter-Strike. Alla dessa har rötterna i singleplayerspel, och de utspelas i nutida- eller fantasimiljöer. Upplägget i Legends of Might and Magic bryter mönstret. Här är handlingen förlagd till en fiktiv medeltid, med allt vad det innebär av trollkarlar, magiska formler och drakar. Är då LoMM spelet som kommer förändra First Person Shooter-genren?

0

Z: Steel Soldiers

Han är tillbaka. Roboten som svär lika mycket som en pansarvagnslast borstbindare. Med orkanstyrka skriker han order på bästa amerikanska, utan att bry sig om våra spräckta trumhinnor. Kapten Zod har återkommit för att återigen sända oss, hals över huvud, på det ena självmordsuppdraget efter det andra. Inte en chans att han, sedan vårt senaste möte, slagit upp orden ”omöjliga” och ”odds.”

0

Diablo II: Lord of Destruction

Kampen mot helvetets horder går vidare - och den här gången är stordjävulen själv surare än nånsin förr! Adze drar på sig asbestkalsongerna och ger sig ner i underjorden...

0

Alone in the Dark: The New Nightmare

För snart tio år sedan släppte Infogrames ett spel som kanske inte skapade, men i alla fall satte måttstockarna, för vad man kan kalla skräckäventyrsgenren. 1992 kom nämligen Alone in the Dark. Spelaren fick ur ett nytt perspektiv, med fasta kameravinkla, lösa diverse gåtor och problem i en stor hemsökt herrgård. Två år senare släpptes uppföljaren, och bara ett år efter den kom nummer tre i serien. Men sedan dröjde det flera år innan Infogrames, till mångas förtjusning, sa att de höll på att utveckla ännu ett spel i serien med hjälp av DarkWorks. Men har de lyckats skapa ett spel som verkligen kan leva upp till sina föregångare, som numera har fått kultstatus?

0

Original War

Storyn börjar med att en amerikansk forskare i slutet av andra världskriget upptäcker en uråldrig maskin djupt inne i Sibiriens ödemarker. På något sätt lyckas de smuggla ut apparaten ur Ryssland och för den till Area 51 i USA. Där upptäcker man snart att manicken faktiskt är en tidsmaskin. Men eftersom man glömt att analysera bränslet, så tar det roliga snart slut, och maskinen får stå obrukbar i flera årtionden.

Men nu, i vår tid, så upptäcker man djupt under marken i Sibirien, ett nytt och helt okänt ämne. Det visar sig vara det kraftfullaste ämne man någonsin skådat, och det räcker med små mängder för att säkra jordens energiförsörjning under lång tid. Dessutom fungerar det utomordentligt som bränsle till tidsmaskinen. Men istället för att försöka jobba tillsammans med Ryssland som förnuftiga politiker, så väljer amerikanarna att istället skicka några soldater två miljoner år tillbaka i tiden för att gräva upp materialet och transportera det till Alaska (oj så finurligt).

0

Jagged Alliance 2: Unfinished Business

När SirTech berättade för pressen att de tog över utvecklingen av spelet Jagged Alliance så jublade fansen högljutt framför sina datorer. När spelet Jagged Alliance 2 senare väl släpptes så blev det ännu mer jubel och spelet prisades i medier runt hela världen. Nu har SirTech släppt en uppföljare till det populära JA2 som fått namnet Jagged Alliance 2: UB. Shock har dragit på sig kamouflagekläderna och smort vapnen för ännu fler strider i Arulco.