“Cypress Hill, Robert Downey hit the bong.”

Devolver Digital är i farten igen. Utgivaren som gjort sig känt för att inte skygga från kontroversiella ämnen meddelar nu att man ämnar publicera Vile Monarchs Weedcraft Inc, ett management snedstreck tycoon-spel om konsten att odla och sälja röka.

Jazztobak är ett hett och på vissa platser olagligt ämne, inte minst här i Sverige, så det kanske kan vara en flummig grej att i spelet få kämpa för att bygga din lilla källarodling till ett världsomspännande konglomerat. För att nå dit måste du hantera odling, beckna till klientelet, tröska byråkrati, lobbying, mutor med mera. Hårt arbete - Det går inte bara att sitta famför tv:n och mecka en hövding med dina polare. Du är kranen.

Devolver själva säger detta om Weedcraft:
"[it] presents a complex set of systems for players to master in a format that is easy to play and doesn’t shy away from pointing out cultural, business and government hypocrisy when it comes to who wins and loses when it comes to the devil’s weed."

Spelet släpps fritt i en intet ont anande värld redan i april, via Steam. Och vem vet, kanske spelandet kan bli ett bra alternativ till att mecka en fet irl?

Se Devolver Digitals jättekonstiga icke-presskonferens
Absolver - när du vill slå någon på käften
Frossa i blodigt pixelvåld från Not a Hero
My Friend Pedro – stilfullast (och blodigast?) på E3 så här långt

Håller med. De flesta brukar gilla både och :D 07/02 Dom flesta super sig inte redlösa tack och lov varje helg men visst är det problem att det finns dom som gör det. Tror inte att dom som super mycket är motståndarna till cannabis ;) 07/02 Helt klart en överdrift men inte så mycket egentligen. FOlk super sig sanslöst efterblivna varje helg och tycker allt är okej men så fort någon snackar om legalisering så jävlar är man ett avskum. Tragiskt! :) 06/02 Ja lite överdrivet med exploren men jag förstår vad du menar. Det finns en marknad för medicinsk cannabis som jag tycker inte man behöver vara anti mot, den "recreationella" marknaden kanske borde legaliseras också för att stoppa svarta marknaden, men... 06/02 Dubbelmoral och obildade svennar är anledningen till att det är så mycket hat mot just cannabis. Sen sitter de och sörplar en liter explorer varje fredag direkt efter jobb för att det är lagligt :D 06/02 Haha 06/02 Dock är det en del väldigt gamla slang 😉. 06/02 Håller inte på själv med droger, men måste ändå säga att jag gillar pårökarfilmer och knarkarfilmer. Det är alltid något spännande med dem. https://youtu.be/AQMNSIKThVo 06/02 Varför skulle detta på nått sätt vara provocerande? Vi har spel som GTA där vi kan massmörda oskyldiga och lagens ordningshållare fritt, knarka och göra hatbrott. 06/02 tror inte jag kan komma på något svenskare än att tycka det är "edgy" med marijuana. i vissa aspekter har vi verkligen fastnat i 1993 jämfört med resten av västvärlden. edit: okejrå, jag tittade på trailern. kantigt värre. 06/02
Skicka en rättelse