Sedan succépremiären av Obsidians "drömspel" The Outer Worlds i december har det varit plågsamt tyst. Nu blir det ändring på den saken. Game Informer har besökt Obsidians högkvarter och med sig tillbaka har de en film där teamet både snackar och visar strider.

Och det lär komma mycket mera: rollspelet är tidningens omslagsspel i mars. Det innebär att man gått på djupet med spelet, och idag börjar vi alltså med striderna i The Outer Worlds.

Tim Cain, co-director, och Charles Staples, lead designer, berättar att man började med Fallout: New Vegas som en slags prövosten, men att det nya spelet snart byggdes ut med companion-kommandon och taktiska slow motion-alternativ. Kommer Obsidian hitta rätt balans mellan rollspel och action? Videon undertill kanske kan ge en första fingervisning.

Vapnen är många – lasrar, stora hammare, o.s.v. – och du får tillgång till flera tidigt, men du måste också reparera din arsenal och ta hand om den. The Outer Worlds släpps någon gång i år.

Game Informer har släppt ytterligare en video där Obsidian talar om Fallout 76, och det "nedslående" i att det spelet användes för att hypa The Outer Worlds.