Hur snabbt kan du lira igenom det klassiska 8-bitarsspelet?

Att ta världsrekordet i Super Mario Bros är idag en excersis i att försöka skala av enstaka hundradelar från redan perfekta spelomgångar men så har det såklart inte alltid varit. I en dokumentär av Youtube-kanalen Summoning Salt backar vi tillbaka bandet till i början av 2000-talet och de allra första dokumenterade rekorden i spelet.

Just denna inblick fokuserar på de som försöker att klara av alla spelets banor i snabbast följd, till skillnad från de som använder warp-rören för att komma snabbare till det sista mötet med Bowser. Vi får följa med i såväl misslyckanden som lyckliga segrar över klockan och efter 45 minuter har du garanterat en större inblick i hur de allra bästa Super Mario Bros-spelarna i världen pressar sig till det yttersta.

Om du är nyfiken på speedrunning i stort bör du spana in trådarna från vår ambassadör @Grukk i forumet.

Skicka en rättelse
Alltid gillat att kolla speedruns, lika kul blir det att se deras ursäkter efter dom blivit tagna för fusk, extremt många av dom största i denna genre har blivit just det :) 12/09 Om de hittar någon ny tech för det ja, men som läget är just nu så har de inte hittat någonting som skulle kunna få ner tiden. Och det är inte som att de inte försöker hitta nya sätt att spela på men SMB börjar närma sig slutet för vad som går att göra. 11/09 Hehe jo jo...men videon var bra och intressant. Jag själv tittar inte på speedrunners live. Men alltid intressant o se rekord och sådana här videos, lovar om fem-tio år så kommer rekordet gått ner med minst 5-10 sekunder ;) 11/09 Så som det ser ut just nu, hur de tävlar med varandra, är enstaka frames snabbare. Jag tror faktiskt du förstår egentligen. 11/09 https://www.fz.se/nyhet/280906-se-hur-varldsrekorden-i-super-mario-speedruns-har-utvecklats-senaste-15-aren 44:27 i klippet. Han skrifer vad? 58, 57 är möjligt! Det är inte enstaka frames, utan flera sekunder. Men visst...du har rätt :) 11/09 Sjukt vad tålmodiga de är alltså. En annan hade slängt kontrollen i golvet och börjat samla frimärken istället-. 11/09 https://www.youtube.com/watch?v=4CgC2g43smA 11/09 Ett av de bättre kanalerna på YouTube, men haters finns det tyvärr i alla led. Orka med dom lixom... 11/09 Stämmer inte riktigt, men visst... 11/09 De har kommit till en punkt där det inte längre går att skala av sekunder från tiden. Istället räknar man frames. 11/09