Valve verkar jobba på en uppföljare till sitt två år gamla VR-headsetet Valve Index. Det menar VR-gurun Brad Lynch, som grävt fram mängder med information och ledtrådar från diverse Steam-filer, bland annat att det kan vara fråga om ett fristående VR-headset.

I sin Yotuube-kanal SadlyItsBradley menar han att Valve har fungerande prototyper som har uppdaterats under året. Arbetsnamnet är Deckard (Blade Runner, någon..?) och de ska alltså funka trådlöst och fristående på samma sätt som Oculus Quest 1 och 2. Ars Technica säger att de kan bekräfta att det jobbas på ett projekt kallat Deckard hos Valve.

Det finns antydningar om teknik för trådlös överföring, men på annat håll finns tecken på att headsetet har någon form av inbyggd maskinvara som skulle kunna tyda på att det kan rendera spelet själv, alltså att det inte streamas från en pc. Fullt möjligt är förstås att båda alternativen står till buds, vilket ju är fallet med Quest där spelen körs internt och hämtas från Oculus-butiken, eller via kabel/wifi från Steam.

Oavsett hur mycket av ovanstående som stämmer så finns inga garantier för att Valve faktiskt släpper ett nytt VR-headset. Men intressant är det hursomhelst.

Närmast på tur från Valve är Steam Deck, bärbara spelmaskiner (tänk Nintendo Switch) som låter dig köra (om inte alla så de flesta) Steam-spel på resande fot. Premiär i december.