När #Polyphony-chefen Kazunori Yamauchi tillfrågas om nästa Gran Turismo-titel planeras för Playstation 3 eller en framtida konsolgeneration så var svaret ett kortfattat "jag vet inte".

- För 10 år sedan var det enklare att förutspå vad som kommer hända tre år in i framtiden. Nuförtiden är det ingen som vet vad som händer i framtiden. På tre år vet vi inte vad som kommer hända, hävdar han.

Hett efterlängtade #Gran Turismo 5 släpptes lös i butikerna idag, till alla bilälskares stora förtjusning. Om du inte kan få nog kan vi också meddela att spelets soundtrack dyker upp för digitalsläpp den sjätte december, och den 13 december i butik.

Soundtrack-skivan är fullproppad med klassisk musik spelad av berömde pianisten Lang Lang. Lang Lang är, för er som lyckats missa honom, en helt fantastisk kinesherre som onekligen vet hur man tar det piano, så att säga. Han anser att Gran Turismo är "det mest spännande racingspelet i världen", men att döma av nedanstående video är han också ett stort Street Fighter-fan.

På bild: Kazunori Yamauchi, tidernas mest ökände perfektionist.

Det har ju faktiskt alltid varit fem år mellan konsoler förut, men nästa generation blev väl uppskjuten ett år pga ekonomiska krisen. 26/11 HAHAHA, vilken jävla skön snubbe den där Lang Lang var! 25/11 Med tanke på hurt fort utveckligen går grafiskt så är det ju egentligen på tok för lång tid att ha typ 10 år mellan varje konsol, kom med ny konsol vart 5´te år istället och var alltid bakåtkombitabel. 25/11 Frågan är väl snarast om de hinner utveckla till PS4 eller om det blir releasespel för PS5? Den långa utvecklingstiden har ju inte direkt medfört något positivt för spelet så man kan ju hoppas på snabbare utveckling nästa gång. 7/10 på Gamereactor med... 25/11 Off-topic: Är det bara jag eller... När kommer GT5-recensionen? 25/11 LOL. Så kan det gå. @devildoll , Hellre 2 grymt bra bilsimmar på en konsollgenereation än 1 mediokert med en massa ofullständiga bilar och kripplat till höger och vänster. 25/11 Man tröttnar för fort... när man bara ska köra varv efter varv efter varv på samma banor om o om igen så blir det lite enformigt efter ett tag... ju fler banor och olika bilar desto bättre. 25/11 Problemet med GT spelen har alltid varit att dom är för lätta. Roligt och svårt precis i början och sen blir det för lätt. Efter det bara en fråga om låsa upp bilar. 25/11 Och vad skulle skulle de kunna börja med då? Det är kringgrejorna som tar minst tid. Problemen uppstår alltid kring hur mycket hårdvaran kan beräkna (polygoner, texturer, fysik och partiklar) och det är det som de inte kan förutse. Så de vet inte hur... 25/11 tycker dom ska börja jobba på spelet så mycket dom kan. Göra sånt dom inte behöver veta vad ps4 har för hårdvara och sånt 25/11
Skicka en rättelse