Hifi-hörlurar börjar bli ett allt mer populärt alternativ till traditionella gamingheadsets. Testpiloten Zimpan undersöker hur dessa funkar för vardagsanvändning.

Inledning

Jag har fått möjligheten att testa ett par hörlurar idag. De kallas H1707 och kommer från tillverkaren 1More. Företaget är baserad i Kina och relativt nya på den svenska marknaden. Detta är ett par hörlurar med fokus på ljudkvalitet. Nu till uppackningen!

Första intryck

Hörlurarna kommer i en ordentlig förpackning. I förpackningen medföljer en svart box med dragkedja där samtliga material ligger skyddat. Själva boxen är av lätt och tålig kvalitet.

Designen på hörlurarna är väldigt enkel och smart, och de är hållbart monterade. Kåporna har en mer framträdande och utstickande stil.

1More skkickade även med en MOJO DAC-förstärkare till testet, något som vanligtvis inte ingår. Den är till för att öka ljudkvaliteten som kan behövas tillsammans med ett par tungdrivna studiohörlurar.

Komfort

Ett reglage gör att de kan förstoras och minskas efter huvudstorlek, vilket är en fördel.
Kuddarna runt öronen är mjuka och känns bra när de tas på.

Bärtypen vid öronen ska gärna vara heltäckande, vilket det är på mig då jag har ganska små öron. Om en person med större öron använder dessa kommer förmodligen inte hörlurarna sitta över och runt öronen, vilket kan skapa ett problem för de som inte får möjlighet att testa dessa innan införskaffning. Men när de väl sitter på huvudet känns de bra, och är lätta och sköna att bära för stunden.

Föregående Nästa
Supertack! grymt bra tips som jag skall kolla på och köpa in. Jag har inga superlurar direkt (Sennheiser HD599) men vill ha en riktig förstärkare som håller. Köpte nåt billigt krafs förut som gick på USB men den förstärkaren dog efter ett par år och tän... 01/07 @ivanhoe68: Jaså? Hade ingen aning om det, använder annars ett par sony MDR hörlurar som har extern inställning på kåpan för bas. Slog mig aldrig tanken att luren skulle ha ett förinstallerar reglage för bas, eftersom att jag aldrig har behövt göra någo... 01/07 Måste flika in med att du har faktiskt en EQ i din sony telefon där du kan justera bas med mera 😉 01/07 Vill du ha mycket knuff i stärkaren så rekommenderar jag en "schiit stack", dvs en Schiit Modi 3 och Magni 3, det ena är en DAC och det andra är själva förstärkaren (med hela 3W RMS per kanal vid 16 ohm): https://www.schiit.com/ Det är mest pang för pen... 30/06 Ser ut som att själva sladden till lurarna väger ett par kg? Ännu värre när det är två dessutom, kan inte vara någon större komfort o sitta med dom vid datorn men det är vanligt förekommande vid "hifi" lurar, gjort samma misstag innan o köpa sånna. Ligg... 30/06 Införskaffade ett Audeze Mobius headset som är riktat till gaming, kommer aldrig kunna gå tillbaka till vanliga gaming lurar igen :P 30/06 Lite halvt OT men vad finns för vettiga förstärkare? Jag letar efter nåt bra men har superdålig koll på vad som är bra grejer och ger bra ljud för pengarna. Kanske ska starta en separat tråd för diskussion runt sådant :-) 30/06 Tacka vet jag JVC HA-SZ2000, dom mest extrema baslurarna på marknaden, vill man känna explosionerna i spel ordentligt finns det inga andra lurar i närheten. Dom är dyra (om man ens får tag på dom, jag lyckades hitta ett par beggade för 2700 spänn inkl... 29/06 Det är vanligt att man känner lock för öronen av aktiv brusreducering men det är en vanesak och efter ett tag märker man inte det längre! 29/06 Jag kör inte heller några gaminglurar. Personligen tycker jag den passiva isoleringen hos slutna lurar räcker gott och väl för den typen av ljud du beskriver. Jag använder B&W P7 till all gaming men har även ett par B&W PX som har aktiv brusreducering,... 29/06
Skicka en rättelse