Typ: Artikel

2421 artiklar i arkivet.

Filtrera
68

Julklappsguide 2007 - spel

För dig som är en riktig gamer är att handla julklappar i november som att spela på easy. Sista veckan innan jul är däremot som svårighetsgraden hell. Här följer FZ:s förslag på årets bästa spelklappar, både till dig och till familjen.

0

Julklappsguide 2007 - hårdvara

Alla säger att julklappsköp är svårt. Det stämmer. Att önska sig är mycket enklare - tänk dig en svindyr pryl du absolut vill men inte har råd att köpa. Skriv den överst på julönskelistan och håll tummarna. Vår hårdvaruguide ger tips både för önskelistor och köpare - vi tipsar om tio tunga julklappar för spelintresserade teknikfreak.

73

FZ träffar Jade Raymond

Året är 1191 och som lönnmördare ska du sätta punkt för Rikard Lejonhjärtas korståg. Vi har pratat med producenten för Assassin's Creed, Jade Raymond.

18

Grin om Bionic Commando

Bionic Commando är en två decennier gammal actionklassiker från den minst lika klassiska utvecklaren Capcom. Häromdagen släpptes nyheten att Grin gör en ny version - vi gav oss iväg till företagets kontor i centrala Stockholm för att få veta mer.

33

Retrogathering 2007

Efter att ha besökt vintageevenemanget Retrogathering 2007 kan FZ konstatera att det går tretton Jet Set Willy-spel på dussinet i vissa sammanhang.

20

Hårdvaruvisning, Microsoft

Microsofts hårdvarusatsning fyller 25 år i år och det firas genom att skicka ut ett gäng glada PR-människor från kontoret i Redmond på en resa genom världen för att presentera kommande produkter. FZ var på plats när de hälsade på i Stockholm vilket resulterade i ett par nya tillskott på önskelistan.

36

Grant Collier om Call of Duty 4

I november får krigssugna gamers svar på om Infinity Wards nästa lever upp till förväntningarna. Enligt Grant Collier är saken självklar - Call of Duty 4 kommer hamna högst upp på shootertronen.

20

Intervju - Richard Garriott om Tabula Rasa

För tio år sedan skapade han det första stora MMORPG-spelet, nämligen Ultima Online. Ultima är ett av de spel som skapat och etablerat många av de lösningar som fortfarande är en betydande del av genren. Jag fick äran att tala med MMO-kungen Richard Garriott, även känd som "Lord British", som är "executive producer" för Richard Garriott's Tabula Rasa.

10

Nordic Game 2007

Årets Nordic Game var det fjärde i ordningen, men det var mitt första och får jag fler chanser att åka dit kommer jag inte vara sen med att utbrista i ett scoutskadat "alltid redo". De två dagarna i Malmö var nämligen fyllda av intressanta föredrag och trevliga människor från branschens alla hörn.

24

ArenaNet under luppen

Det är full aktivitet hos ArenaNet. Tvåårsjubilerande Guild Wars byggs i höst ut med ännu en expansion - Eye of the North - och framöver väntar även Guild Wars 2. Vi har snackat med utvecklarna om de ambitiösa framtidsplanerna.

23

Intervju - Amer Ajami om Command & Conquer 3

Nyligen sjösattes del tre i den smått legendariska strategisagan Command & Conquer och inför premiären höll EA pressvisning i Stockholm. Vi lyckades snika åt oss en intervju med spelets producent, som berättar om förväntningar, arvet från föregångarna och den ständigt brännheta potäten piratkopiering.

99

Playstation 3 - en första titt

Om en månad är det äntligen dags för Sony att släppa sitt senaste tillskott inom konsolvärlden, vi talar naturligtvis om Playstation 3 som snart kommer hit till Europa. Vi på FZ tycker givetvis att det passar fint med en liten genomgång av konsolen såhär strax före lanseringen i Sverige och därför har vi valt att göra en sådan med hjälp av vår amerikanska enhet.

82

De tio hetaste PC-spelen 2007

Så har vår serie kommit fram till PC, ett format som på senare år dömts ut ett antal gånger. Varje gång har den trogna datorn kommit igen starkt och visat att den har en given plats i varje gamers arsenal och år 2007 är verkligen inget undantag.

44

De tio hetaste Playstation 3-spelen 2007

Europalanseringen av Playstation 3 är inte mycket mer än en månad bort och det med det en minst sagt gedigen lista av lanseringstitlar. Några av dessa hittar ni på den här listan, men det finns även en mängd höjdare som anländer senare under gamingåret.

37

De tio hetaste Xbox 360-spelen 2007

Turen har kommit till att lista de tio hetaste Xbox 360-exklusiva spelen som förhoppningsvis kommer att släppas under 2007. Listan består både av säkra och mindre säkra kort, men en sak är då säker, om alla dessa spel släpps under 2007 och lever upp till hypen har Xbox 360-ägare mycket gott att se fram emot.

36

De tio hetaste Wii-spelen 2007

Trots Nintendos försäljningsframgång med Wii så finns det ett stort frågetecken och det är spelen. Det har hittills varit ont om bra spel till Wii, även om det finns undantag som bekräftar regeln, men det finns ljus i tunneln då ett antal intressanta titlar släpps under 2007. Vi har sållat agnarna från vetet och resultatet är en topplista över de tio Wii-spel som vi tror mest på i år.

115

Årets spel 2006

Om några få timmar lägger vi 2006 till handlingarna och snubblar raskt vidare in i nästa år. Men innan dess ska förstås det gångna året summeras. Vad var årets besvikelse? Vilken titel sopar mattan med den eller den kategorin? Årets spel heter...?

16

Spelscenen '96

Spelscenen har av förklarliga skäl utvecklats oerhört mycket under de senaste tio åren. Det var i stort sett med Quake som spelscenen skapades med sina klaner, matcher och turneringar. Idag finns det inte en scen utan flera, uppdelade på olika spel och med olika utseenden. 1996 fanns det i stort sett bara ett spel som spelades online, alla kände till de bra klanerna och vad de duktiga spelarna kallades. Själv är jag självklart glad över att spelandet växt så pass det gjort, men man saknar ändå enkelheten i Quake-scenen.

67

Quakers

Quake är utan tvekan en av titlarna som betytt mest för spelscenen någonsin. Spelet skapade klanerna, onlinespelandet och hela den begreppsvärld som fortfarande lever kvar. Idag talar vi fortfarande om Quake-kloner, klankrig och rocket jumps.

22

Nintendo Wii - en sammanfattning

USA och Japan har redan fått den och från och med i dag, den 8 december, kan också vi svenskar sätta tänderna i spelkonsolen med det märkliga namnet. Det är givetvis Wii jag talar om, Nintendos femte spelmaskin för tv:n.

25

Julklappsguiden 2006

Med tre veckor till tomtens årliga världsturné är det hög tid att ombesörja julklappsbestyren. När butikskedjorna alla vill ha en del av din plånbok och utbudet av dator- och tv-spel är större än vad det någonsin tidigare varit torde den mest förhärdade spelare ha anledning att känna sig både vilsen och uppgiven. FZ har dock bot på problemen - läs vår stora julklappsguide med tips på de hetaste, mest prisvärda, billigaste och vräkigaste dator- och tv-spel marknaden har att erbjuda!

15

EVE Online-intervju

Nordic Game är något i stil med Nordens svar på E3, även om det handlar mer om en konferens än om en mässa. FZ var på plats och fick en pratstund med Magnus Bergsson på CCP, utvecklarna bakom EVE – Online.

0

Nordic Game 2006

Spelmässor är absolut inget vi är bortskämda med i Norden. Vi börjar däremot på allvar få en mängd både stora och små framgångsrika utvecklingsföretag, men alla har fått åka utanför Norden för att visa upp sig, i alla fall fram tills nu. Idag hade Nordic Game sin första konferens i Sverige, mer exakt i mässhallarna i Malmö.

36

Spelintryck från Leipzig GC 2006 - Ubisoftmontern

Utgivaren Ubisoft har många titlar på gång, Dark Messiah, Splinter Cell: Double Agent och Assassin's Creed för att nämna några. Vi sammanfattar våra intryck av spelen på Games Convention i Leipzig.

6

Muskedunder Interactive - Oberoende retronostalgi

Mitt bland nästagenerationshysteri och miljonprojekt sitter svenska spelföretaget Muskedunder Interactive i Göteborg och utvecklar ett sidoscrollande plattformsäventyr. Med skygglappar för omgivningen och en skön känsla för retro jobbar de med sitt första egna spel: Ninja Loves Pirate. FZ träffade företagets producent, Magnus Alm, för att prata om ninjor, pirater och independentutveckling.