"Detta är kanske inte det genomarbetade, 'övertygande', svar ni vill ha. Men det är sanningen", säger den hårt ifrågasatta speljätten.

#Ubisoft har ett långt och svårt förhållande med pc-spelarna. Men det senaste debaklet gäller, som bekant, Wii U-spelarna och #Rayman Legends. Från att releasen legat några veckor bort gjorde Ubisoft en helomvändning och försenade titeln till september.

Och anledningen? Ingen annan än att det ska släppas samtidigt till Wii U, Playstation 3 och Xbox 360.

– Det finns inga problem i spelutvecklingen. Enda orsaken till förseningen är releasen till flera plattformar. Vi brukar vanligtvis släppa spelen samtidigt till alla plattformar –förutom pc. Vi har gjort undantag i det förflutna, men det är inte så vi vanligtvis jobbar. Detta är kanske inte det genomarbetade, "övertygande", svar ni vill ha. Men det är sanningen, berättar Sarah Irvin, som jobbar med pr på företaget.

Återstår att se om Wii U-spelarna glömt och förlåtit till releasen i september.

Nejdå, jag är i mitt meddelande inne på samma bana som dig. Trots det kommer jag göra felet att köpa en WII U för Mario,zelda,metroid osv....så att dom även nästa gång kommer glömma av att satsa på riktig ny hårdvara och 3:e part. Jag menar när Xbox720... 15/02 Wii U är en flopp, stora företag vågar inte satsa på den konsolen. Exklusiva Nintendo titlar så som metroid och zelda är vad som kommer finnas. Nu kritiserar jag inte dig utan det är hur verkligheten ser ut :P. 13/02 Dom kan ha hypat spelet genom att säga att det skall vara WII U exklusivt...det vet varken du eller jag. 40-50tusen är ingenting i jämförelse med X% per sålt spel som Nintendo tar. Ett spel som Farcry 3 som dessutom släpps till övriga format tror jag... 13/02 Det är precis det Ubisoft sagt sedan dag 1 dock till allmänheten fram tills dess att spelet försenades. Någon gjorde en beräkning, grundat på vad en spelstudio/utgivare får av de $60 ett spel kostar hur många exemplar ett spel måste sälja om de lägger... 12/02 Tror inte dom tänkte släppa det endast till Wii U från första början då dom skulle sälja väldigt få ex. av spelet mot om dom som nu släpper det till alla format. Kul att dom drar upp Farcry 3 osv också....skulle dom porta dom spelen till WII U som nog... 11/02 Du borde titta på youtube klippet i mitt förra inlägg. ;P 11/02 Nu klagar vi lite mycket va? Dom försenar vissa PC versioner av sina spel för att göra dom bättre till PC. Ta till exempel AC3 som är bra mycket bättre på PC än övriga plattformar. Och till dom som tycker UBISOFT sviker sina fans så kan ni tänka om, eft... 11/02 Och Pc-spelarna näthatar Ubisoft. 11/02 Borde kollas på =) (sogood.gif) http://www.youtube.com/watch?v=KxpF7qlBdsU 11/02 Känns ju rätt logiskt att Ubisoft insett att Wii U inte alls kommer att kunna stå sig mot konkurrensen denna generation och väljer att skjuta upp spelet ett halvår för att kunna nå en riktig bred målgrupp och ett stort antal potentiella kunder. Wii U... 11/02
Skicka en rättelse