Ta med dig Steams enorma spelutbud på pendeltåget.

Igår meddelade Valve att den första laddningen Steam-hårdvara redan har sålt slut och att det nu gäller att förboka din gamepad eller Steam Link för att få en lagom till lanseringen den 10 november. Men förutom att ett gäng Steam Machines, från bland annat svenska Webhallen, är på gång finns det andra aktörer som vill vara en del av det nya ekosystemet som Valves Linux-baserade operativssystem innebär. Och vore det inte trevligt att kunna bära med sig det enorma utbudet på Steam i lokaltrafiken?

Det är en önskan Smach Zero (tidigare Steamboy) hoppas uppfylla med sin bärbara Steam Machine och nu har specifikationerna släppts. Den svarta tingesten kommer att vara utrustad med följande:

  • AMD embedded G-Series SoC "Steppe Eagle" with Jaguar-based CPU and GCN-based Radeon graphics.

  • 4 GB RAM memory

  • 32GB internal memory and SD Card Slot

  • USB OTG

  • 5-inch Touch screen with 720p resolution

  • Configurable tactile gamepads

  • HDMI video output connection

  • Wi-Fi conectivity

  • Bluetooth connectivity

  • 4G mobile network connectivity (PRO model only)

Det är ju inga värstingkomponenter i jämförelse med en stationär dator men SteamOS ska kunna klämma ut mer kraft ur hårdvaran genom en mer djupgående access. Dessutom har den stora indievågen lett till att det finns gott om spel som inte kräver lika mycket som exempelvis The Witcher 3 (även om det går att få igång på en gammal laptop).

Tack till anon166869 för detta #nyhetstips!
Jag tycker din definition av PC är lite snål, den innehåller lite mer än bara processoraktitektur. Men, bortsett från det så missar du min poäng. Jag fattar att det går att installera windows på den beskrivna samlingen komponenter, men det finns ingenti... 06/07 För att steam som service bara finns på x86 än så länge, och därefter är alla steam machines pc med linux. Det blir lite väl svårt att försöka göra en steam machine som inte är en pc. Tar man denna information så kommer vi därför lätt fram till att denn... 06/07 Vad får du det till att det är en PC? För att den har standardiserade komponenter? Är Nokia Lumia också en PC eftersom den kör samma Windows 10 som på en "PC"? Jag såg inget i artikeln som tyder på att det finns ett klassiskt bios som låter dig boota... 05/07 Som sagt: det är en pc, du bootar från en usb och följer instruktioner. Vi vet redan nu ungefär hur komplicerat det kommer vara. 03/07 Det ställer jag mig ytterst tveksam till. Du får en bärbar device med ett förinstallerat OS. Att det sen går att byta OS (precis som på PS3) till något annat, betyder inte att det är vare sig enkelt eller kommer ske i någon större utsträckning hos konsu... 03/07 Nej, inte som linux på ps3. Det här är en pc, att installera windows på den är som att installera windows på vilken annan pc som hellst. 02/07 Säkert, precis som det gick att köra Linux på PS3, men det är nog inget gemene man kommer pyssla med. 01/07 Icke att förglömma är ju att det förmodligen funkar finfint att streama vilket spel som helst till sängen;) 01/07 Designen ser ut att komma från en annan galax 01/07 Tja...det är väl mycket möjligt att det går att installera Windows på den. 01/07
Skicka en rättelse