Det går inte bra nu, Agent 47.

Io Interactive, studion bakom Hitman-serien, genomgår en tuff period. För två veckor sedan stod det klart att Square Enix säljer Io och idag nås vi av beskedet att Io avskedar medarbetare.

Hur många är oklart, men enligt tweeten avskedas "stora talanger" och "goda vänner", detta för att rusta studion inför sina framtida äventyr. Om dessa innebär Hitman återstår att se.

Enligt ett färskt rykte ska Io fortfarande äga rättigheterna till serien och vara på god väg med den andra säsongen. Men som sagt: rykten. Att skära i personalstyrkan kan möjligen innebära att man förbereder inför en försäljning men det är bara spekulationer. Fortsättning lär följa.

Tråkigt. Spelföretaget har varit med riktigt länge nu vilket faktiskt är ganska ovanligt nuförtiden. 25/05 Hans åsikter om spelen är anledningen till att detta händer - massvis med andra människor håller med honom. Fler än som håller med de som sade att spelen var bra. Huvudet i sanden hjälper inte. Hänger inte med ditt tankesätt, om man inte gör bättre spel... 24/05 Hoppas att de kommer ur skärselden någorlunda stärkta. Jag har jobbat med IO och Hitman: Absolution och det är ett otroligt dedikerat gäng. Om ett spel inte känns 100% färdigt så är det aldrig studions fel, utan skyll på publishern Square Enix istället.... 24/05 Håller inte med. Senaste Hitman håller väldigt hög kvalité när det gäller grafik och teknik som motorn tex. IO Interactive vet hur man gör spel, speciellt kvalité. Det jag kan tycka är tråkigt är sättet dom väljer att göra ett Hitman spel på. Hitman som... 24/05 Hoppas för guds skull någon utgivare köper upp detta. Personligen så dyrkar jag Hitman serien. Tycker det senaste spelet var riktigt skoj trots knepigt upplägg med episoder. IO Interactive MÅSTE överleva... 23/05 Så kan det vara. 23/05 Köpte hela hitman säsongen på rea och spelat första riktiga uppdraget. Känns som gamla hitman då jag stängt av all hjälp som jag tycker är vansinnigt är igång som default. På både gott och ont känns spelet väldigt "gammalt" på vur man spelar och hur all... 23/05 De behöver nog det här, tyvärr. Deras senaste spel var inte ens färdiggjort när det släpptes, och jag kan inte minnas längre om det fanns en röd tråd genom spelet eller om det bara var en hög blandade missions. Inte deras bästa spel. (Sen kan man ju gå... 23/05 En hel del personer kommer förlora jobbet oavsett hur hårt dom jobbat, för många innebär det att dom måste riva upp den stabilitet dom haft och flytta för att få nytt jobb. Det är fel tillfälle att ta upp sina åsikter om spelen, samt rätt dåligt sätt... 23/05 Du får ha den åsikten, precis som att jag får ha min. 23/05
Skicka en rättelse