Den mest omdebatterade delen i seriens historia fyller en hel hand.

Den 26 mars släpptes Bioshock Infinite, spelet som skulle bli början på slutet för Irrational Games och Ken Levines reträtt från spelbranschens rampljus. Medan det första spelet blev omdiskuterat för sin numera spoilerpreskriberade twist på storyn, och hur den hade en direkt påverkan på klassisk spelmekanik, så fick det tredje spelet betydligt mer kritik.

Det har skrivits spaltmeter, och gjorts otaliga timmar video om varför Bioshock Infinite blev som det blev (vi bäddar in några exempel längre ner) men nu är vi nyfikna på hur du ser på spelet fem år senare. Personligen älskade jag det då, och satte också vårt allra högsta betyg på det. Kopplingen till Elizabeth och hur storyn avslutades (och knöts ihop med sig själv) är saker jag fortfarande minns med värme.

Gillade twisten på slutet, men gameplay var rätt uselt. Kommer ihåg att jag var riktigt trött på spelet men pinade mig igenom resten för jag hörde mycket bra om storyn. Bioshock 1 hade mycket mer att erbjuda i karaktärsutveckling/upgrades, infinite var... 29/03 Bioshockserien ligger mig riktigt varmt om hjärtat och jag är väl en av få som tyckte mycket bra om tvåan. Därför var nog förväntningarna från mig orealistiskt höga på Infinite som kändes urvattnat och rörigt. Orkade inte köra dess DLC. Infinite är nog... 29/03 Köpte det runt release men tappade intresset innan jag startade det, känns inte som att 5 år gått sedan dess.. Kanske dags att dra igång en genomspelning. 28/03 Spelade aldrig klart spelet, jag tröttnade, det kändes inte kul att spela. 28/03 Om Bioshock var en nedvattnad kopia av System Shock 2, så kändes väl Bioshock Infinite som en nedvattnad kopia av Bioshock. Med det sagt är väl Bioshock ändå bland det bästa fps spel som gjorts senste 10 åren och Bioshock Infinite trots sina problem hör... 27/03 Älskar det. Var faktiskt det första Bioshock jag spelade. Testade det första och andra spelet strax efter att jag hade spelat igenom Infinite 3 gånger. En bra spelserie i mina ögon. Men Infinite är väldigt speciellt, förstår kritiken till det. Men det... 27/03 Överlag gillade jag det, visst det finns delar som man tycker borde varit mera djupdykande som till exempel Elisabeths "ripples" eller vad man ska kalla dem. Men storyn, miljön och spelmekaniken är alla bra i grunden. Spelet saknar dock den där djupdykn... 27/03 Argh, nu fick ni mig att köpa det igen.... Blev så sugen på att spela igen, och jag spelade aldrig DLC. 75% rea på Steam just nu för intresserade. 27/03 Fortfarande inte spelat det... Funderat på att köpa det på diverse reor, men än har det inte blivit av. 27/03 Tyckte 2an var bäst pågrund av multi play läget mm. 3an var bra men lite väl flummigt. 27/03
Skicka en rättelse