Vänta på din tur att slå ihjäl quest mob som en äkta svensk.

Köerna för att spela på de populäraste World of Warcraft Classic-servrarna mäts i timtal (kollegan Frida har väntat sedan 09:30 och är på plats 902) och på nätet läser vi om snillrika lösningar där folk fjärrstyr sina datorer bara för att kunna ställa sig i kö på jobbet. Men faktum är att köandet inte slutar när du har loggat in.

Eftersom phasing-tekniken, det som gör att spelet kan ge spelare olika vyer om vad som händer på servern, introducerades först i Wrath of the Lich King, är det ofta hård konkurrens om att få slå ihjäl quest-relaterade fiender. Visst, ofta blir det huggsexa och bistra chatmeddelanden men ibland händer att spontana köer bildas för att låta folk i tur och ordning banka ihjäl sitt offer.

Här är några bilder från olika World of Warcraft Classic-grupper på Facebook som visar detta nästan svenskartade beteende.

Nej, Tack! Köar tillräckligt i verkliga livet utan att behöva göra det i ett spel också. 30/08 Påminner om det här. https://static.standard.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2019/05/24/03/everest-queue-23s-3.jpg 29/08 Loggade in igår (Mirage Raceway), tog bara 8 minuter och det laggade knappt samt att det inte var så mycket folk runtomkring vilket gjorde det hyfsat lätt att tagga mobs. 29/08 Med så många så kanske nån hittar Mankriks fru till slut 29/08 Trist inställning att använda gaminghumor? häng med lite på internet, farfar. 29/08 Ja, du lär inte ens komma in till entren till DM i Vanilla vid lvl 12, katten om du ens når tunneln utan att aggroa halva Moonbrook? Tunneln är ju fylld med elites, det var tuffa tider i vanilla. Mer eller mindre alla dungeons vaktas ju utav elites. 29/08 I retail funka det att vara 12, inte i vanilla. Skulle inte gå in i DM under 18, även om 16-17 funkar. 28/08 Jag antar att snabbaste sättet att levla på är att ha en grupp och sen bara köra dungeons om och om igen för att slippa köerna till mobsen. Det ända problemet är väl att man först ska dinga 12 för att ha en vettig chans mot van cleaf å co. 28/08 Finns inga low-servers nu, i princip är alla "full" och någon "high", men fortfarande kö på alla servrar. 28/08 Trist inställning att kalla folk filthy casuals bara för att man inte lirar på samma sätt som du. Sen kan jag absolut förstå charmen i det du är inne på, att det blir en annan stämning. För mig personligen, som hade begränsad med tid att spela wow, sög... 28/08
Skicka en rättelse