Series X är bara en variant av Xbox.

Under The Game Awards fick vi för första gången se nästa generations Xbox, under parollen "The new Xbox Series X". Det låter ju onekligen inte som ett klassiskt namn på en konsol, och nu bekräftar en Microsoft-representant för Business Insider att nästa Xbox kort sagt heter Xbox.

The name we’re carrying forward to the next generation is simply Xbox. And at The Game Awards you saw that name come to life through the Xbox Series X.

Därmed blir det klart att Microsoft rör sig bort från distinkta konsolnamn. Series X är med andra ord bara en variant av nästa Xbox, ungefär som Xbox One har X- och S-varianter. Om den omtalade och mindre kraftfulla konsolen blir verklighet skulle den kunna heta Series S.

Precis innan The Game Awards och Xbox Series X-demonstrationen sade Xbox-toppen Phil Spencer att det slutgiltiga namnet skulle representera konsolens syfte. Av allt att döma vill man tvätta bort individuella namn och göra ungefär det som görs med nya smartphone-modeller.

Skicka en rättelse
Har inte med intelligens att göra utan snarare ointresse. Vi som sitter på spelforum är en droppe i havet och är såklart inte på något sätt representativa för hur det ser ut i allmänhet. Har haft tillräckligt mycket kontakt med föräldrar över te.x Block... 27/12 Vill du att alla bilar skall namnges på samma sätt; Volvo 1, Volvo 2, Volvo 3, osv? Skämt-o-sido; folk är smartare än så. Sedan finns de som aldrig kommer ha koll (oavsett namn)... 😃 27/12 @Grukk: Då säger man, xboxen innan denna! 19/12 Nej de bör ha nåt bra namn som skiljer dem åt. Både Xbox One och nya Xbox är ju Xbox så kommer skapa förvirring. Xbox Tower X , efter utseendet på konsolen :) tycker det blir lite fattigt med bara XBOX.. 18/12 Tänkte på det jag med, FAIL på den... 18/12 Håller med, antingen en siffra, superenkelt att hålla reda på i sökningar och för de med mindre koll, eller ett distinkt namn efter (typ Xbox Infinite, Xbox Nova, Xbox Whatever..). Nu finns det knappt några fysiska butiker som säljer mer än den senaste... 18/12 Fast roterar man 360 grader så är man ju tillbaka med ansiktet åt samma riktning. (Jag vet, jag är inte skoj på fester...) 18/12 Korkat. Bra för scammers som vill lura föräldrar med noll koll på saker och ting.. Aldrig fattat vad som är så svårt, man sätter en siffra efter namnet - klart! Det fuckar upp sökningar och allting, och inte till någon fördel alls för MS, tvärtom -"Vad... 18/12 Därför att lika enkelt och om än värre att folk blir förvirrade övar saker som elite, x, + och pro så skulle väldigt många se Xbox 4 som ett sämre alternativ till Playstation 5 enbart på siffran. 17/12 Kommer det fler Xbox i X-serien då? Ingår Xbox one X i X-serien? Hur är det med kompabilitet av spel i X-serien? Vad står X:et för i X-serien? 17/12