Men kommer det verkligen minska recensionsbombandet?

Betygsaggregatorn Metacritic har, precis som många andra sidor där användare får betygssätta spel, haft en del problem med recensionsbombning, där stora mängder arga personer sätter extremt låga betyg av till synes arbiträra anledningar.

I ett försök att stävja detta har de nu infört en spärr som gör att användare inte kan betygssätta spel förrän spelet ifråga varit ute i 36 timmar, detta för att "ge spelare tid att spela spelet innan de recenserar".

Frågan är om denna åtgärd kommer att ha någon effekt på fenomenet. Tidigare har även spelplattformen Steam försökt få bukt med problemet genom att helt enkelt inte inkludera betyg man tror är en del av en recensionsbombning (såvida man som användare inte väljer att se dem).

Skicka en rättelse
Man skulle nog kunna höja gränsen till 1-2 veckor efter ett spelsläpp innan det går att recensera. Det effektivaste vore såklart om man måste binda till ett konto för att bevisa att man spelat innan man recenserar men det kan vara lite knepigt att genom... 20/07 Ja du har nog helt rätt här. Sony går ju helt klart in och dikterar på samtliga spelsidor vem i redaktionen som ska recensera. 20/07 Är väl inget fel med att läsa nyheter på avpixlat om man varvar det med vanliga nyheter 20/07 Lite så. Den var det men för en tid sedan och med tanke på allt snack om hur de väger recensioner så är ju Steam flera vändor bättre.. Annars finns ju även Opencritic eller bara gameplay video. 20/07 Självklart har du bevis för att allt det du säger är sant. Så dela gärna med dig av dina källor. 20/07 Metacritic var relevant här tills TLOU2 fick dåliga användarrecensioner..... Som alltid, varning för spelsidor - där i väldigt många fall någon som redan är förälskad i spelserien eller typen ofta får recensera spelet om det är Sony (de är sjukt duktiga... 20/07 Bättre om metacritic lägger ner eller folk slutar bry sig om metacritic. Förstår verkligen inte varför folk, spelsidor och utgivare är så inställda på sviten på metacritic. Har aldrig brytt mig om sidan och vet inte ens när den blev så viktig 20/07 För metacritic är ju relevant? 20/07 My bad menar ord inte bokstäver :D 20/07 Tycker också steams betyg system är riktigt bra, går att filtrera bort review bombningarna genom att ta bort dom som har spelat mindre än en timme. 20/07