Recensionerna ifråga kommer helt enkelt inte räknas.

I ett officiellt blogginlägg har Valve meddelat att man efter att ha samlat in feedback från användare angående sitt recensionssystem nu är redo att göra vissa förändringar för att motverka fenomenet "recensionsbombning", där stora antal användare skriver negativa recensioner om spel enbart för att de är missnöjda med en utgivare/utvecklare/etc, men inte själva spelet.

Kort och gott säger man att man från och med nu kommer identifiera recensioner man anser vara "off-topic", och därefter inte inkludera dem i uträkningen av spelets betyg. Man har utvecklat ett verktyg för att identifiera recensionsaktivitet som sticker ut, och sedan notifiera ett team hos Valve om detta. Teamet kommer sedan undersöka anomalin personligen, och om man anser att det rör sig om recensionsbombning kommer man markera tidsperioden under vilken den ägt rum, varpå alla recensioner inom detta spann kommer exkluderas från spelets snittbetyg. Recensionerna själva kommer dock stå kvar.

Användare som besöker drabbade recensionssidor kommer meddelas om att vissa av betygen inte räknas. Om man vill att recensionsbombningar ska inkluderas i spelens betyg så finns det dock ett alternativ för det.

Skicka en rättelse
Du skrev "det är just sådana åsikter som har satt oss där vi är" som svar på mitt inlägg. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att det är mina åsikter som är problemet enligt dig. 19/03 Oss, Vi, Dom, Oss. i den ordningen, inga Du. 19/03 Det påstår jag inte alls. 19/03 @EXPLICIT: Nej men att medvetet förstöra ett verktyg för spelare att få ärliga recensioner för de är sura på något helt annat än spelet är sabotage och oändligt barnsligt och löjligt. VIll man skriva sina åsikter om att Metro enbart ska säljas på EPIC... 19/03 Snarare är det så att nästan alla bojkotter bara är tomt prat. Några enstaka av de som säger sig bojkotta kanske står vid sitt ord, men de är en liten del av en liten del av alla spelkonsumenter. Den stora massan skiter i om GTA har moddar eller ej, ell... 18/03 det är just sådana åsikter som har satt oss där vi är, tron på att det är onödigt att ställa sig upp mot dom med makten. se hur långt det tog oss. alla problem har en lösning, och den lösningen är Aldrig att göra ingenting iaf. 18/03 Trams! Ingen bryr sig speciellt mycket om ifall en handfull forumhäckare skriker om bojkott, för att sedan kanske, eventuellt, om dom inte känner sig helt uttråkade, göra verklighet av hoten. Troligtvis kommer dom dock att "glömma" att avboka sina förbo... 18/03 att bojkotta företagen som är skit är enda realistiska lösningen. istället för att förstöra alla reviews jag använder mig av när jag ska köpa spel! hatar du epic, köp inte deras spel! jag kan tex tillägga att jag spelar nära på allt som finns, men, köpe... 18/03 Tror att detta kommer att leda till att negativa recensioner att försvinna (med tiden), vilket företag vill ha sådana recensioner. Om det blir livat kan de alltid skylla på att det är ett automatiskt program som tar bort dem. 18/03 Osäker på vad jag tycker om det här. En recension av spel baserat på en viss utgivares beslut eller beteende ger vanligtvis ingen värdefull information för de som är intresserade av att köpa spelet. Å andra sidan är det det enda inte helt verkningslösa... 18/03