De har återvänt till Starcraft, och (tyvärr?) gett oss Warcraft III: Reforged. Senare i år släpper Blizzard Diablo II: Resurrected, en remaster av studions kanske stoltaste stund. Och sen?

Räkna i alla fall inte med fler remasters, då Blizzard vänder blicken mot "nya spel" och "nya speltyper". Allen Adham, senior vice president, berättar för Cnet att vi ska "vänta oss nya grejer" framöver. Ett av skälen är att Blizzard i princip har slut på spel att remastra, hävdar Adham.

It's worth pointing out we're now pretty much out of things to remaster.

Det är ju inte helt sant, för det finns ju spel som Warcraft II. Det låter dock som att fokus ligger på nya spel snarare än nyversioner av gamla. Det vi vet att speljätten har på gång är Diablo IV och Overwatch 2. Sedan lurar förstås Diablo Immortal i vassen, som inte utvecklas av Blizzard själva.

Mest intressant är kanske Adhams löfte om "nya speltyper". Overwatch markerade exempelvis ett nytt kliv för Blizzard gällande genre. Möjligen kommer även framtiden med andra nysatsningar.

To be crystal clear, our development pipeline today is as rich as it's ever been. And we have new teams working on new games, new game types.