Valves rädsla för siffran "3" håller i sig, och därmed har vi ännu inte sett röken av Half-Life 3. Men spelet har i alla fall varit på gång, enligt uppgifter från en Valve-läcka. Den hävdar att ett projekt var på gång, och att det till och med fanns spelbara partier. Men projektet ska ha lagts ner 2015.

Det är en Tyler McVicker (känd för tidigare Valve-läckor) som presenterar uppgifterna i sin Youtube-kanal, och källan är alltså en anonym Valve-medarbetare.

Spelet ska ha börjat med att Gordon Freeman drömmer om sjutimmarskriget där Combine-aliens slår ner mänskligheten och tar över styret på jorden. När han vaknar befinner han sig i Aperture Science lokaler, alltså de där Portal-spelen äger rum. Han tar sig ut från labbet och befinner sig i en förstörd stad någonstans i Nordamerika. Gordon var bestyckad med en robotarm och förmågan att ändra storlek och temperatur på objekt. Det är 20 år efter Half-Life 2, och även efter händelserna i Portal 2.

Det låter onekligen som något som kunde ha blivit ett nytt Half-Life. Men om projektet verkligen var på gång, och i så fall hur mycket av dessa uppgifter som stämmer, lär vi inte få reda på. Tyler själv skriver att allt som tas upp ska ses som spekulation tills Valve bekräftar att det stämmer.