Moebius blir en science fiction-thriller med två svårighetsgrader – en för casual-spelarna och en för old school-fansen.

För snart två veckor sedan kunde FZ rapportera att hyllade äventyrsspelsdesignern Jane Jensen startat eget. #Moebius heter hennes första spel, och det beskrivs som en science fiction-thriller och andlig uppföljare till hennes klassiska #Gabriel Knight-serie.

I Moebius iklär du dig rollen som antikvitetshandlaren Malachi Rector som får ett skumt jobb att undersöka en kvinnas död i Venedig. Självklart blir det startskottet för ett äventyr som antagligen lär skaka om oss både en och två gånger innan eftertexten rullar.

Moebius får två svårighetsgrader – en för casual-spelarna och en för old school-fansen, som vill ha det "precis som på den gamla goda tiden".

Ifall det här låter intressant och du inte redan bidragit till Jane Jensens Kickstarter-insamling så är det på tiden att du gör det nu. Om du vill, förstås, på FZ finns inga tvång. Det går naturligtvis att inhandla spelet efter att det färdigställts också.

Bilden: en avlång koncept-skiss för Moebius. Väldigt avlång.

Skicka en rättelse