Multiplayern i Black Ops II kommer att vara innovativ men fortfarande ha kvar det som är ”livsblodet” i Call of Duty, enligt Treyarch.

För att bibehålla en relevans måste serier förändras, men samtidigt måste man vårda kärnfansen och inte ändra för mycket. #Treyarch-chefen Mark Lamia tror att de kommer att lyckas göra just detta med #Call of Duty: Black Ops II.

– Multiplayer är livsblodet i serien. Call of Dutys multiplayer spelas 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet, över hela världen. Men jag tror att vi kan bli ännu bättre.

Lamia menar att #Black Ops hade allt, förutom nytt, friskt blod i kärn-gameplayet. Den här gången behåller de kärnan men har valt att lägga till viktiga nyheter.

– Jag tror att du måste göra spelet tillgängligt men ändå ha ett djup. Jag tror att det kommer ta ett tag för spelarna att skala bort lagren på det här spelet för det är mycket som pågår under ytan. Det finns massor olika sätt att spela det på nu. Om du vill överleva måste du hålla dig till målen och spela med ditt lag.

Är detta ett stort kliv framåt för Call of Duty? Michael Gill pratade med utvecklarna och spelade multiplayer under Gamescom.

Med risk för att låta som en viktigpetter så vill jag ändå påpeka att det ändå var mer än ett och ett halvt år mellan MOH och COD så där ligger en stor del av förklaringen till att det senare fick med så mycket förbättringar. Men visst, jag tycker också... 24/09 Ett nytt CoD 2 med dagens grafik hade varit allt för episkt. Världsbefolkningen hade inte kunnat hantera det. 24/09 De senaste årens trender med hovrande namnskyltar ovanför NCP:er och exakt avståndsmått till nästa mål, är också en sak som får en att dra ut tänderna på sig själv. Man kan ju i egentlig mening inte gå vilse i dagens spel, varför spä på med sådana dumhe... 24/09 Första CoD var knappast ett sådant spel, det spelet var ett av de första spelen som lyckades återskapa WW2 i ett FPS. Det var det spel som MoH borde ha varit för det var en förbättring på varje punkt och känslan av att vara delaktig i ett storskaligt... 24/09 Det största problemet med CoD är att de infört på tok för mycket hjälpmedel. När jag spelar ett FPS så vill jag kunna stänga av dessa och det spelar ingen som helst roll ifall jag spelar det på PC eller på konsol. Första CoD lyckades verkligen att få... 24/09 Ja han lär ju i alla fall tala helt om public multiplayer. I vanlig ordning blir riktiga matcher en orgie i pixelskjutande eller pixelgranater och därtill finns det bara ett ytterst fåtal sätt att effektivt vinna varje karta. Stora ord som vanligt i spe... 24/09 kan man bli mer imponerad 24/09 om jag köper detta spelet(vilket jag förmodligen gör trots att jag säger att jag inte kommer göra det med varje cod spel)så blir det på grund av zombieläget,av någon anledning så älskar jag allt som har med zombies att göra ,och BO zombies tyckte jag... 23/09 Hmm Mw2 va kul, Black ops va mjaah helt okay.. MW3 va kasst o tråkigt tyvärr.. Så hopps BO2 blir riktigt bra :) 23/09 Tänker inte ens ta i grejerna med en pinne. Blivit besviken 2 gånger i rad nu ... 23/09
Skicka en rättelse