Activision avslöjar inte de exakta försäljningssiffrorna för Black Ops II, men under sitt första dygn håvade det in mer pengar än första Black Ops och – kanske – Modern Warfare 3.

#Black Ops II är antagligen det Call of Duty som dragit in mest pengar under sitt första dygn. Men för ovanlighetens skull vill inte #Activision snacka faktiska försäljningssiffror. Innebär detta att spelet inte sålt rekordbra?

Stortiteln släpptes tidigare i veckan och tjänade uppskattningsvis in 500 miljoner dollar (närmare 3,4 miljarder kronor) under de 24 första timmarna. Det är förvisso mer än de 400 miljoner dollar (2,7 miljarder kronor) som #Modern Warfare 3 håvade in i fjol på 6,5 miljoner sålda ex, men värt att poängtera är att den statistiken rörde enbart USA och Storbritannien – Black Ops II-siffrorna ringar in hela den globala marknaden.

2010 års #Black Ops frontade däremot globala dag 1-siffror. 5,6 miljoner sålda ex innebar 360 miljoner dollar (2,4 miljarder kronor).

Återstår att se om Activision avslöjar exakt hur många miljoner exemplar de krängt av Black Ops 2, den förmodade rekordsättaren.

"Men för ovanlighetens skull vill inte Activision snacka faktiska försäljningssiffror. Innebär detta att spelet inte sålt rekordbra?" Är precis samma med Halo 4, MS vill ej skriva ut de exakta försäljningssiffrorna. Tror varken det eller BO2 sålt lika... 18/11 Förskräckligt i så fall För Blops2 är ju crap! Men det talar för att vilken skitide som helst kan kanske få ta del av kickstart.Iaf så länge man tar med bokstäverna B.l.o,p,s i betäckningen 18/11 Försäljningssiffror speglar ju inte kvalitén på spelet. 18/11 Jag satte mig ner igår och gav spelet en ärlig chans. Jag vill så gärna tycka om Black Ops II eftersom jag dels gillar krigsspel och dels uppskattar fin grafik. Men herregud, det finns ingen spelglädje i det! Hur fint det än må vara, hur mycket action... 18/11 You lost me at "på mitt X360". Funkar fint på PC. 18/11 Och jag är en av de jävla idioterna som fick ryck och köpte det igen och blev besviken. Tycker dom kan göra en ny engine nu och vara lite innovativa så det känns som om man köper något nytt och fräscht istället! Ger alltid det nya en chans för att få... 18/11 IGN säger att black ops 2 sålde en halv miljard dollar första dygnet. 18/11 Såna pengar är ju skrämmande bra. Måste ju vara minst 5 i topp i CoD serien om inte 3 i topp. 3.4 Miljarder kronor!!! o.O Under de första 24 timmarna!! >_> 18/11 sorgligt 18/11 Multiplayer är precis som i MW3, men nu finns det ett league system som fungerar som Starcraft 2. Dvs man spelar 5 matcher och blir sedan placerad i en liga som matchar ens skills från testmatcherna. 18/11
Skicka en rättelse