Dayz-utvecklaren säger att spelet förhoppningsvis släpps som planerat men har inga problem att skjuta upp titeln till 2013 om det skulle behövas.

#Dayz-utvecklaren Dean Hall säger i en Joystiq-intervju att spelet fortfarande är tänkt att släppas i slutet av månaden, men det finns orosmoment. Ifall utvecklarna stöter på oväntade problem har han inga problem med att skjuta upp titeln till 2013.

– Vi vet faktiskt inte, det är fortfarande vårt mål. Men de arkitekturmässiga förändringarna är schemalagda att bli klara nästa vecka. Men vi vet ännu inte vilka effekter dessa ändringar kommer få, om några, på allt annat. Så det kan bli enormt mycket oväntat arbete som dyker upp, vi vet helt enkelt inte förrän det är klart och vi testar, säger Dean Hall.

– Vi har inte utannonserat en försening ännu. Vi säger bara att, ifall det är vad som krävs, så kommer vi försena det oavsett vilken effekt det har på försäljningen, snarare än att släppa något vi inte anser är färdigt.

Nästa vecka får vi alltså veta definitivt om Dayz håller december-datumet eller ej. Dean Hall diskuterade också ett eventuellt framtida konsolsläpp.

– Jag personligen tror att, såvida vi inte klantar till det ordentligt, så fort pc-utvecklingen stabiliserats och säljer bra så är en konsolportning sannolik. Tror jag att det kommer bli en konsolkonvertering? Ja. Men inte förrän pc-versionen är färdig, säger Dean Hall.

Skicka en rättelse