De franska utvecklarna #Dontnod ser ut att gå en dyster framtid till mötes. Gamasutra rapporterar att flera franska medier skriver att företaget har ansökt om konkurs. Mer än så vet vi inte just nu.

Dontnod har enbart det actionladdade debutspelet #Remember Me på meritlistan. Science fiction-äventyret bjöd på följsamma och organiska strider i ett Paris som lika gärna hade kunnat vara Berlin. Eller Borås. Omdömet var blandat men ändå godkänt när Fredrik Eriksson recenserade spelet. Spelet har blivit hyllat, sågat och allt där emellan av allmänheten och övrig spelpress.

Beejac Saken är nog den att Remember Me ansågs bli ett sandbox-spel (GTA, Skyrim etc), så många blev nog missnöjda när det visade sig vara linjärt (jag är inkluderad där tyvärr). Sen varför så många trodde spelet skulle vara mer öppet är oklart, kanske... 02/02 Det sega är att dom kommer skylla på att huvudkaraktären var kvinna som anledning till att det inte sålde så bra. Ist för att det kanske inte var så värst bra. 02/02 Jag förstår inte varför folk klagar över att ett korridorspel är linjärt. That's the whole point? The last of us är det men det var inte alls lika många som klagade över det. Kanske var det mer klart från redan första början att det var en korridor stor... 01/02 Uppdaterad info om det här; källa AGB: Dontnod Entertainment CEO Oskar Guilbert has dismissed reports that the Remember Me studio is bankrupt, stating that any financial problems the studio faced are now in the past. "There are some rumours about the... 01/02 Klart de gjorde.. Hela iden med att släppa det så tidigt var för att de skulle hinna före Watchdogs.. som ju är förvillande likt i många avseenden. Men det slog bakut. Bwaahahahahahaha. 31/01 Plockade upp spelet på Steam-rean och blev positivt överraskad. Visst, det var linjärt och striderna blev lite repetitiva, men jag gillade storyn och designen på miljöer och karaktärer mycket. Dessutom, remix-funktionen var riktigt jäkla skoj, särskilt... 31/01 Så går det, när man gör ett skit spel. Satan vad värdelöst Remember me var, elle ska jag säga Forget me? 31/01 Ingen kommer att komma ihåg dem... (Ack ja, den här gången är det ni som suckar åt humorn) 31/01 Lite ljus i tunneln: http://www.eurogamer.net/articles/2014-01-31-remember-me-developer-files-for-bankruptcy-reports 31/01 Riktigt sunkigt spel. Hade potential men hela gameplayet var fruktansvärt tråkigt 31/01
Skicka en rättelse