Amy Hennig, kreativ kraft bakom Uncharted, påstås ha blivit pressad att lämna Naughty Dog.

#Naughty Dog drabbas av ett tungt avbräck. Amy Hennig, som var både creative director och lead writer för Uncharted-serien, lämnar företaget. Hennes sista dag på kontoret i Santa Monica var i måndags.

Avskedet känns ännu bittrare och besynnerligare med tanke på att Hennig just nu var i full färd med att skriva och leda utvecklingen för #Uncharted till Playstation 4. Källor till IGN påstår dock att #The Last of Us starka män, Neil Druckman och Bruce Straley, "tvingade bort" henne för att de skulle få kontroll för Uncharted-serien. Om det ligger någon sanning i detta är dock oklart.

Vad som däremot bekräftas är att Amy Hennig lämnat Naughty Dog.

– Amy har bidragit stort till spelindustrin och vi uppskattar allt hon gjort för Naughty Dog, säger #Sony i ett uttalande.

För mig var den stora behållningen av Uncharted-spelen storyn och karaktärerna, det var det som höjde spelen över t.ex Tomb Raider. Utan Amy så är risken stor att mycket av känslan i Uncharted försvinner. Innan så var Uncharted 4 ett givet köp, nu blir... 07/08 Har hört intervjuer med och om henne. Verkar helt galet att tvinga bort henne. Tråkigt om så är fallet :/ 06/03 de flesta borde fira tycker jag. men personligen tillhör jag den minoritet som tycker tredje delen på de flesta punkter överträffar tvåan stort. antar att det hela kan ta en annan vändning fortsatt då. 06/03 Själv hade jag stora problem med (att gilla) striderna i Uncharted-spelen, som annars ofta var underbara. Men det kan man ju knappast lasta henne för... :) 05/03 Tråkigt att hon lämnat ND, men hon kommer ju ha ett fett CV. Uncharted-serien är bland det bästa inom spelindustrin (enligt mig). 05/03 Det är lätt hänt att folk blir oense med hur saker och ting ska se ut eller vara i dom branscherna, jag har sett det förr många gånger in my real life, så det skulle inte förvåna mig om det stämmer. 05/03 Tråkigt för Uncharted-fansen, förhoppningsvis sker kanske inte för många förändringar i slutprodukten. Ännu tråkigare om anklagelserna om Neil Druckman och Bruce Straley stämmer, men ingen idé att kasta sten förrän man vet mer. 05/03 Yep... dessa anklagelser bör grävas i. 05/03 Hmm, tråkigt. 05/03 Den som har följt henne sen tidigare vet att hon också var inblandad med Legacy of Kain-serien. Inte troligt, men hoppas att hon får återvända till den på nått sätt. 05/03
Skicka en rättelse