Förändringens vindar blåser. Nu anställer Konami för nytt Metal Gear utan Hideo Kojimas inblandning.

Tidigare i veckan stod det som alla redan visste klart: Hideo Kojima jobbar inte längre för Konami. Han är färdig med Metal Gear och startar en ny studio med första fokus på en PS4-exklusiv titel. Konami ligger inte heller på latsidan. Snarare tvärtom.

För ett tag sedan berättade vi att den japanska studion planerar en ny del i sin anrika spionserie. Nu tar man också konkreta kliv mot den nya framtiden. På Konami-sajten söker man nya förmågor och det står att läsa: "Vi rekryterar en stor bredd av mycket kompetenta utvecklare som vill jobba med produktionen av 'New Metal Gear'". Platserna som anges är Tokyo och Los Angeles.

New Metal Gear tycks alltså vara arbetsnamnet. Det återstår att se om Konami går så långt som att reboota serien för att en gång för alla tvätta bort Kojima-stämpeln från Metal Gear. De har ju trots allt gjort en rad absurditeter, som att ta bort legendarens namn från femmans box och hindra honom från att ta emot priser för sina gärningar. Galenskaperna har med andra ord inte haft några gränser.

Snarare är de helt orelaterade till spelet i sig, och speglar mer hur illa berörd du är av Konamis behandling av Kojima. Min egen åsikt är att man åtminstone kunde vänta till spelet är klart innan man ens börjar tänka "bojkott" och "skitspel". 21/12 Kommer aldrig någonsin att köpa ett metal gear till. Det tillhör Kojima, det är hans bebis. Så länge konami pryder omslaget så kan de kasta det i sjön. De har betett sig som svin mot alla sina kunder, Kojima och även sina anställda. Köper ni ett spel... 21/12 Att jämföra Metal Gear och Splinter Cell är som att jämföra Bible Stories och Witcher 3, två helt olika ligor. 21/12 Min kommentar relaterar ganska mycket till nyheten 21/12 Är det bara jag som har för dålig koll på vad som egentligen hände bakom kulisserna för att kunna dra en slutsats om vem som gjorde fel? Det känns lite som ett slags internetfenomen. Folk tar någons sida och baschar den andre parten utan att egentligen... 21/12 Med tanke på vad som har sagts om Konami som arbetsgivare så undrar man ju hur lätt det är att faktiskt hitta kompetent folk. Jag skulle ju personligen hellre gå på A-kassa än att jobba på Konami. =P 21/12 Konamis kontor: "Sparka Kojima, han har arbetat och slösat massa pengar på MGSV nu i flera år ............ Oj, MGSV säljer som smör, fort, gör ett nytt!" 21/12 Sorgligt att du tror han har haft sådan påverkan på spel. Det som påverkar spelet mest är väl egentligen vad fansen vill ha. Allt runtom blir ju anpassat till detta. 21/12 Så alla Splinter Cell-spel var varit tråkiga och sålt dåligt, menar du? Är det därför de gjorde sex stycken? Jag är ingen ekonom, men brukar man verkligen göra sex spel i en serie som hatas av spelare och inte säljer? Det låter konstigt. 21/12 Hej då Metal Gear... 20/12
Skicka en rättelse