Precision Syndicate kom på idén att göra verklighet av NES Zapper, ljuspistolen från #Duck Hunt. Sagt och gjort – Texasföretaget tog en Glock 17 (ser det ut som) och stylade den som #Nintendos ikoniska picka. Man la ut den på Facebook... och det tog hus i kommentarshelvetet.

Åsikter luftades om att barn kan förväxla den med NES-pickan, att den glorifierar vapenanvändning och mycket annat. Kommentarerna har fått Precision Syndicate att försöka lugna kritikerna. Man säger i ett uttalande att den NES Zapper-Glocken endast tillverkats i ett exemplar, specialgjord till en vän till företaget.

In light of the "Nintendo Glock" drama, we feel that the media and our fans need to know that this firearm will not be mass produced nor will it ever be. This is a one off custom build for a friend of ours. Do to the thousands of emails and messages we have received in the past 2 days we have been unable to contact everyone in a timely manner, please be patient we will get to you as soon as possible. Thank you all for your support! Oh, and please.. keep your guns locked up and away from children, it's common sense.

Vad Nintendo tycker om äran att få sin gamla hårdvara hyllas i form av en Glock-picka vet vi inte. Men en gissning är att de inte godkänt hyllningen.

Hursomhelst är ju egentligen den här diskussionen helt irrelevant. Jag var emot ett massläpp av leksaksliknande vapen i ett land som redan har helt (i min åsikt) helt galna vapenlagar. Som jag skrev i mitt första inlägg så var det här bara en engångsför... 13/04 Medans vad som egentligen brukar dyka upp är en oro att spelvåld kan vara en bidragande orsak till avtrubbning, psykisk ohälsa eller vad det nu kan vara. En pusselbit, inte hela pusslet utan en bidragande faktor. Ett tips är att inte vara så obstinat... 13/04 Du har alltså inte hängt med i debatten de senaste 20 åren? Nästan varje år dyker det upp någon påstående om att våld i spel gör folk till instabila psykfall. 13/04 Jag har själv tränat ett flertal kampsporter och även ifall de personer jag tränat med varit mestadels bra så är det uppenbart att det finns gott om rötägg som tränar för att sätta sig över andra. Kampsport idag är det ju mer en folkrörelse, men det vil... 13/04 Det kan man ju tro om man inte har någon kontakt med de personer som håller på med sporterna. Det kan ju vara så att det är underhållande och fredliga sätt att få utlopp för vårt naturliga behov att tävla och visa aggressivitet. Kampsport är snarare ett... 13/04 Det kanske inte verkar så, men jag är också för frihet, det är bara det att ibland så måste man tänka ett par steg framåt också, det går inte alltid att förlita sig på individen och att denne alltid gör det "rätta". När jag var yngre så tyckte jag att... 13/04 Ja, äntligen förstod jag, du är så komplex. Jag håller bara inte med dig. Någonting är det ju som gör folk till mördare...samhället, uppväxt, religion...de tänkbara orsakerna är många. Jag själv tror att det ligger en enorm mängd faktorer bakom folk som... 13/04 Fördelen är frihet, att man kan göra vad man vill så länge det inte skadar andra. Vi kan inte förbjuda allt som möjligtvis, kanske, i någons teori orsakar något dåligt. Att en vuxen person har en vapenleksak skadar inte andra och det finns inga direkta... 13/04 Och där fattade du just min poäng. Bara för att något glorifieras så betyder det inte att det är en negativ sak eller att det kommer att leda till något. Att barn har plastvapen är något som faktiskt är ganska vanligt och man växer oftast ur det. Det... 13/04 .50 pistolen i gtav målad i rött är ganska lik zappern och sjukt kul med en dämpare på, bara för att jag målade alla pistoler i spelet för att se vilken som liknade mest, hehe 12/04
Skicka en rättelse