Samsung visade tidigt intresse av att satsa på virtual reality och tillsammans med Oculus Rift, och mycket kärlek från John Carmack, släppte man redan förra hösten Gear VR. Det blev den första konsumentprodukten i VR-segmentet som fick ett större genomslag (om vi räknar bort Google-kartongen) och funkar väldigt bra med tanke på förutsättningarna.

Under gårdagens egna konferens annonserade Samsung planerna att utveckla en fristående VR-lösning som inte kräver en Samsung S6 eller S7 för att fungera. De pratade om önskvärda funktioner såsom positionstracking (som Gear VR saknar), och hand- och gestavsläsning. Det senare har Leap Motion visat stor framgång med.

– We are working on wireless and dedicated VR devices not necessarily working with our mobile phone, sa R&D-chefen Injong Rhee enligt Variety.

I skrivande stund finns det inget tänkt releasedatum och man kommer att fortsätta satsa på Gear VR tills dess. De som förbokade en Samsung S7 får en på köpet, annars går de att köpa seperat för cirka 1000 kronor.