Om man är det minsta lagd och indiehållet i musikväg njöt man stort av musiken som ackompanjerade trailern till The Awesome Adventures of Captain Spirit, Dontnods gratisspel som släpps idag. Undertecknad, och förmodligen många fler, trodde att det var the The Shins som låg bakom tonerna men istället var det Detroit-bon Sufjan Stevens.

Hans låt Deat with Dignity är inte bara trailermusik utan har en central roll i den cirka två timmar långa upplevelsen som ska ge oss små ledtrådar om vad Life is Strange 2 ska handla om. Men, Stevens har släppt flera album och jag tänkte därför tipsa om fem andra låtar som är minst lika bra.

Myster of Love
En av hans senaste låtar som skrevs till filmen Call Me By Your Name, till vilken han nekade att vara berättarröst till. Påminner ganska mycket om Death with Dignity.

Casamir Pulaski Day
Stevens är kristen men i den här låten, som handlar om hur hans barndomsvän kämpar mot cancer, sätts hans tro på prov. De avslutande raderna "and he takes, and he takes, and he takes" är talande. Låttiteln syftar på den lokala högtiden i Chicago med samma namn där man hyllar den polska kavallerist som var tongivande under det amerikanska inbördeskriget.

Should Have Known Better
En låt som det är svårt att inte nicka med i, mycket tack vare tempoändringarna i hur Stevens sjunger texten.

Chicago
En av låtarna han är mest känd för med ett större och fläskigare arrengemang än många av de andra låtarna i denna lista med både körer och stråkar.

Seven Swans
Motpolen till ovanstående, där bara Stevens bräckliga sång inledingsvis bara har en banjo som sällskap men det är en låt som växer sig starkare för varje minut.