Minns ni ungdomsåren i Rubi-Ka?

Klassiska MMO:t Anarchy Online är ett av de där spelen som vägrar att dö. Det och dess spelare har stretat på i mer än 17 år nu, och för att fira 18-årsjubileumet ville utvecklarna Funcom ge bort något speciellt. Presenten blev en classic-server.

Servern kommer att vara nollställd, med en helt orörd ekonomi och utan några som helst expansioner. Dessa kommer istället att läggas på allt eftersom, beroende på spelar-feedback. Det finns dock en hake servern kommer bara att finnas i ett år. Funcom öppnar dock för en förlängning:
”Om vi mot slutet ser att communityt vill hålla den rullande, så kommer vi inte ta bort den möjligheten från diskussionen.”

Den nya classic-servern är öppen för alla prenumeranter, heter RK2019, och du kan läsa hela Funcoms FAQ här.

Skicka en rättelse
Började som Omni och gick med i Svea Rike för att sedan kliva över till Clan och lira med Storm resten av tiden i spelet. Många fina minnen :) Spelade hela vägen från release en bra bit in i SL för att sedan komma tillbaka till AI, men hade inte mycket... 12/03 Det var med detta spelet jag tog mina första steg i MMORpg-träsket. Spelade inte så mycket, kommer ihåg att jag spelade någon form av medic/healer, men blev väldigt tagen av den enorma världen och alla spelare. Något år senare kom WoW och det tog mig... 12/03 @faceslicer: Dom gjorde ett tappert försök. Det finns en dx9 spelklient i öppen beta (har varit i beta i flera år, kommer nog inte hända mer). Den har lite bättre lightning och shaders och lite annat. Och man kan köra i höga upplösningar. Den gamla spel... 12/03 Minns solnedgångarna var snygga, men när fighterna på skärmen inte alls hängde särskilt mycket ihop med vad som "faktiskt" hände (Missade på skärmen, träffade i textrutan och tvärtom) kändes det väldigt B. Sen kom City of Heroes (& Villains)... ...men... 12/03 Läste för många år sen att dom skulle släppa en gigantisk grafik patch. Har den satts på plats? 12/03 Ojoj ett av de första mmo liren man fastnade för. Kanske skulle titta in och testa. Är ju alltid problem med speltid dock 😑 12/03 Heja Omni! 12/03 Kan rapportera att det är fullt med aktivitet i spelet. Många som testar för första gången och många som kommit tillbaka efter 10+ års tid borta från spelet. Dom började med en låg level cap och den höjs allt efter som. Detta är hittills väldigt bra då... 12/03