I Steam-släppta "interaktiva dokumentären" The Final Hours of Half-Life: Alyx framkommer att Valve lagt ner flertalet titlar under de senaste tio åren. IGN har sammanställt en bitterljuv lista.

I den hittar vi ett visst Half-Life 3, med procedurellt genererade sekvenser och byggnader, vid sidan om klassiska handgjorda Half-Life-bitar. Ett spel man "inte kom särskilt långt med", och som utvecklades kring åren 2013 och 2014. Det gameplay-inspirerades av Left 4 Dead.

På tal om det: Left 4 Dead 3. Trean skulle äga rum i en öppen värld med hundratals zombier i stöten för spelaren att handskas med. Då ofärdiga Source 2 ska ha varit främsta skälet till varför det lades ner. RPG (ja, det kallades så) inspirerades av Elder Scrolls, Dark Souls och Monster Hunter. Det skulle ha släppts bit för bit, men dessvärre kom RPG aldrig förbi konceptstadiet.

Bland andra nedlagda drömmar hittar vi flera Half-Lifes i VR och Hot Dog; ett annat Left 4 Dead. Valve tycks alltså ha haft förmågan att utveckla spel och knäcka idéer, men de har bevisligen varit ännu bättre på att skrota dem. Med hyllade Half-Life: Alyx kanske vinden har vänt?

I samma dokumentär har framkommit att Valve-folket vill göra mer Half-Life, bortom VR-kravet.