Detta avslöjas i ny dokumentär.

I Steam-släppta "interaktiva dokumentären" The Final Hours of Half-Life: Alyx framkommer att Valve lagt ner flertalet titlar under de senaste tio åren. IGN har sammanställt en bitterljuv lista.

I den hittar vi ett visst Half-Life 3, med procedurellt genererade sekvenser och byggnader, vid sidan om klassiska handgjorda Half-Life-bitar. Ett spel man "inte kom särskilt långt med", och som utvecklades kring åren 2013 och 2014. Det gameplay-inspirerades av Left 4 Dead.

På tal om det: Left 4 Dead 3. Trean skulle äga rum i en öppen värld med hundratals zombier i stöten för spelaren att handskas med. Då ofärdiga Source 2 ska ha varit främsta skälet till varför det lades ner. RPG (ja, det kallades så) inspirerades av Elder Scrolls, Dark Souls och Monster Hunter. Det skulle ha släppts bit för bit, men dessvärre kom RPG aldrig förbi konceptstadiet.

Bland andra nedlagda drömmar hittar vi flera Half-Lifes i VR och Hot Dog; ett annat Left 4 Dead. Valve tycks alltså ha haft förmågan att utveckla spel och knäcka idéer, men de har bevisligen varit ännu bättre på att skrota dem. Med hyllade Half-Life: Alyx kanske vinden har vänt?

I samma dokumentär har framkommit att Valve-folket vill göra mer Half-Life, bortom VR-kravet.

Skicka en rättelse
Det pratas om det. Dyker upp moddar hela tiden. Får se när det kommer nå "riktiga moddar" bara. Men det är ett VR spel så det pratas nog mer om det på VR inriktade områden än dom som bara följer "vanliga spel". Sen så klart har ju användarantalet att... 14/07 Tråkigt med Valve, brukade gilla deras spel skarpt men det var ett tag sedan. Kan inte säga att jag tycker ide'erna som beskrivs låter särskilt lovande men det är ju hur som helst ett fantastiskt misslyckande för ett företag att lägga så mycket resurser... 14/07 Half life alyx är goty matrial så där har du fel. Men jag gissar på att du inte ens spelat spelet, eller ens kört VR. 14/07 Man kan ju göra två saker samtidigt, det är inte som att valve slutat göra spel, dom har bara inte gjort något eget spel sedan HL2 typ, alla andra spel är ju saker dom köpt eller gjort om från moddar till spel. 14/07 Istället satsade de på VR-gimmickar som känns gamla ett halvår efter release. Trist. 14/07 går ju inte att förneka dom har slutat bry sig ens om sina egna spel? tycker inte du det är tragiskt bara.... 14/07 Portal VR hade fått mig att köpa ett headset. 13/07 Dom skrotade dessutom ett VR headset kallat "Vader". Skulle tydligen ha blivigt mer än dubbelt så dyrt som index. Men men man får ju hoppas det kommer fler spel i speciellt hl, l4d och portal serierna vara det inte tar så lång tid igen, och mer VR spel... 13/07 Då Steam förmodligen blev större än vad dom trodde, varför skulle dom sluta utöka det och förbättra det? Låter ju urdumt. Och uppenbarligen kodar dom ju fortfarande spel. Släpptes ju ett tidigare i år. 13/07 ge mig ett rpg i dota universumet already.... loren finns redan där. kan tom bli ett bra mmo 13/07