Ryktena om att EA tänker blåsa liv i Dead Space blir allt fler. Häromdagen fick spelets Youtube-konto ny profilbild, trots att det inte varit aktivt sen 2013. Och nu uppger flera spelmedier att de har information om att en reboot av den isande obehagliga rymdskräckisen är på gång.

Enligt Venturebeats Jeff Grubb en fullstor Dead Space-remake som utvecklas av Motive Studios (har gjort Star Wars: Squadrons och bidragit till Star Wars: Battlefront 2). Originalet från 2008 ska utgöra en stark utgångspunkt, menar Grub, men spelet får (förstås) modern grafik och eventuellt nya gameplay-inslag.

Eurogamer säger att Grubbs information om en Motive-utvecklad nystart stämmer med vad de hört. Också Gematsu har hört liknande uppgifter, skriver de. De ska ha hört att det rör sig om "en omtolkning" snarare än en uppföljare.

Enligt Grubb planerar EA att avtäcka spelet under EA Play-streamen som äger rum torsdag den 22 juli. Du kommer kunna se showen här på FZ.

Tills vidare är alla rykten om Dead Space just rykten. Men med tanke på hur bra EA var på att hålla Battlefield 2042 hemligt så finns ingen anledning att se förvånad ut om Dead Space-ryktena visar sig vara sanna.