För en vecka sedan rapporterade vi att Sony hade sålt fantastiska tio miljoner Playstation 5-konsoler, vilket gör den till den snabbast säljande Sony-konsolen någonsin.

Men Sony har även ett annat mål, och det är att under det pågående finansåret – som slutar 31 mars 2022 – sälja fler PS5:or än vad Playstation 4 sålde under motsvarande period efter sitt släpp. Siffran att slå är 14,8 miljoner, vilket innebär att de måste kränga ytterligare 12 miljoner konsoler innan april nästa år. Lyckas de med detta kommer de att ha sålt över 22 miljoner PS5:or totalt.

Det är ju spännande, men kanske mer relevant för oss konsumenter som inte fått tag på en Playstation 5 än är att Hiroki Totoki – CFO på Sony – har uppgett (tack, VGC) att de faktiskt har säkrat de chipp som behövs för att producera denna mängd. Såvida inget oväntat händer kan vi nog därför vänta oss en stadig tillförsel av konsoler på marknaden, även om det lär dröja innan vi i lugnan ro kan spatsera in i en butik och plocka ner en från hyllan, enligt Jim Ryan.