Uppdatering: Efter en 40 minuter lång sändning (ovan) vet vi mer om vad ny-gamla Dead Space är. Till att börja med: det är tidigt i utvecklingen, och visningen syftade till att visa utvecklarnas idéer, och inte exakt hur spelet kommer se ut när det väl släpps (okänt när). Rösten till huvudrollen Isaac Clarke görs av samma skådis, Gunner Wright.

Dead Space stack ut med sina fiender som var rätt besvärliga att ta död på. Du var tvungen att skära av dess muterade armar och ben med din plasma cutter, ett verktyg som annars används för att skära sten vid gruvbrytning. I det nya spelet är fienderna ännu mer besvärliga (se videon här): om du inte sätter cutterns strålar i en led bränns bara köttet bort, men fienden kan fortfarande ta sig framåt. Ännu viktigare att pricka rätt innan de slänger sig över dig alltså. Yikes!

Se hela genomgången för fler köttiga detaljer om Dead Space-remaken.

Ursprunglig nyhet: En remake av fenomenalt läskiga Dead Space är som bekant på gång. Den görs av Motive Studios och drivs av den Dice-utvecklade spelmotorn Frostbite, men annars är mycket ännu okänt om den nygamla rymdskräckisen. Men i kväll lär läget klarna – Motive kör en live-stream där de berättar om utvecklingen.

Streamen börjar klockan 19 svensk tid i kväll, och ses på företagets Twitch-kanal. Du har den inbäddad högst upp i denna nyhet, så att du smidigt kan prata ut med andra skärrade FZ-medlemmar när sändningen är över.

Dead Space-remaken saknar officiellt releasedatum, men Venturebeat säger sig ha hört att det siktas på release i slutet av 2022. Pc, Playstation 5 och Xbox Series X/S påstås vara de plattformar som kommer i fråga, men både det och releasedatumet kan förstås ändras innan nekromorferna är över oss igen. Brr...