Vi har ännu inte hört något om att Arma 4 skulle vara under utveckling, men Bohemia Interactive har åtminstone visat upp sin nya spelmotor, Enfusion. En officiell webbplats har lagts upp och en kort video publicerats, som ger oss lite mer info om tekniken som kan komma att utgöra grunden för ett potentiellt nytt spel i serien.

De tidigare Arma-spelen har använt sig av motorn Real Virtuality, och jämfört med den ska Enfusion vara betydligt mer flexibel och användarvänlig, både för utvecklare och användare. Den ska dessutom göra det enklare att utveckla parallellt till pc och konsoler, även om de inte lovar att deras framtida spel kommer att få konsolsläpp.

Utöver det utlovas bra stöd för moddar såväl som att spel ska flyta på bättre med den nya motorn: "Vi vill att era PC Master Race-byggen med 16 kärnor ska svettas, men vill även se till att alla kan njuta av sitt innehåll på olika byggen och konsolgenerationer."

Enfusion användes faktiskt delvis i Dayz, men de påpekar att det var en tidigare version av motorn som inte inkluderade alla funktioner.